TRANZACŢIE IMPORTANTĂ PE PIAŢA MEDIA DIN SUA "AT&T" a ajuns la un acord de preluare a "Time Warner", pentru 85,4 miliarde dolari

Andrei Stan
Internaţional / 23 octombrie 2016

"AT&T" a ajuns la un acord de preluare a "Time Warner", pentru 85,4 miliarde dolari

"AT&T" a ajuns la un acord pentru achiziţia corporaţiei media "Time Warner Inc" pentru o sumă de 85, de miliarde de dolari, informează The Wall Street Journal.

Achiziţia "Time Warner Inc", care deţine inclusiv postul de televiziune CNN, a fost anunţată la puţin timp după ce republicanul Donald Trump a declarat că va anula o asemenea achiziţie în primele sale 100 de zile de mandat, ca parte a planului de a lupta împotriva aşa-numitelor "structuri de putere" din media americană, scrie News.ro. Consiliile de conducere ale celor două companii s-au întâlnit în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba tranzacţia. Acordul presupune că jumătate din suma de 85 de miliarde de dolari va fi plătită în bani lichizi, iar a doua jumătate va fi reprezentată de acţiuni.

"AT&T" intenţionează să producă şi să deţină show-uri TV, filme şi alte produse video pe care să le distribuie clienţilor săi de televiziune şi telefonie mobilă. "Time Warner" este unul dintre cei mai mari producători de seriale şi filme din lume. Compania deţine Warner Bros şi canalele de televiziune CNN, TNT şi HBO.

Donald Trump a condamnat sâmbătă marile corporaţii media pentru că îi acoperă în mod drept toate comentariile controversate din timpul campaniei, într-o încercare de a favoriza campania rivalei sale democrate.

"Încearcă în mod disperat să reducă la tăcere voturile şi vocile cetăţenilor americani. Un exemplu pentru o structură de putere cu care mă lupt este «At&T», care încearcă să cumpere «Time Warner Inc» şi prin urmare CNN. Nu voi aproba o asemenea achiziţie în administraţia mea, pentru că este o concentrare de prea multă putere în mâinile unui număr redus de persoane", a declarat miliardarul republican.

De asemenea, Trump a promis că va rupe contractul de achiziţie al "NBC Universal" de către "Comcast". Această achiziţie s-a încheiat încă din 2013.

"Asemenea achiziiţii ne distrug democraţia", a comentat Donald Trump.

Republicanul a precizat că marile corporaţii media l-au tratat în mod nedrept, chiar dacă este un miliardar newyorkez, iar alegătorii săraci au chiar mai multe motive de îngrijorare cu privire la creşterea "structurilor de putere" din media americană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb