TRANZACŢIE ÎN INDUSTRIA TURISMULUI Wirtualna Polska a achiziţionat Szallas Group, inclusiv platforma hotelieră Travelminit.ro

G.D.
Companii #Turism / 12 septembrie 2022

Wirtualna Polska a achiziţionat Szallas Group, inclusiv platforma hotelieră Travelminit.ro

Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia, anunţă achiziţionarea Szallas Group - care în România operează platforma Travelminit.ro - de la acţionarul majoritar al companiei, PortfoLion Capital Partners şi de la mai multe persoane private, inclusiv fondatorii Travelminit.ro, conform unui comunicat remis redacţiei. Tranzacţia este evaluată la 72 milioane de euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacţiei, valoarea totală a achiziţiei ajungând la 82 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup de societăţi cotat la bursa poloneză, acţionar al mai multor portaluri mari de comerţ electronic şi media, activ pe piaţa poloneză şi central-est europeană. În ceea ce priveşte serviciile turistice, până acum Wirtualna Polska s-a concentrat asupra Poloniei însă, prin această achiziţie, la portofoliul grupului se adaugă mai multe ţări şi platforme din ţări precum România, Croaţia, Cehia şi Ungaria, triplând dimensiunea pieţei căreia i se adresează.

Wirtualna Polska a cumpărat acţiuni de la PortfoLion, precum şi de la fondatorii platformelor operate de Szallas.hu în Ungaria, România, Cehia, Polonia şi Croaţia, Pavel Kotas, Ferenc Rigo, Laszlo Buzogany, Toma¹ Pìtivoký şi Milan Petr.

Rigo şi Buzogany sunt fondatorii platformei Travelminit.ro, una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere din România şi cu cea mai rapidă creştere, care la rândul ei face parte din grupul achiziţionat - Szallas, subliniază sursa citată.

"Achiziţionarea grupului Szallas este prima noastră investiţie externă şi un moment revoluţionar în istoria grupului Wirtualna Polska Holding - declară Jacek ¦widerski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A. "Suntem foarte impresionaţi de competenţele lui Jozsef şi ale echipei lui, deoarece au arătat cum să conduci o afacere de succes în concurenţă cu platforme globale. De asemenea, credem că există potenţial în spatele industriei turismului în ansamblu. Acest lucru a fost confirmat de performanţa financiară a produsului nostru turistic, Nocowanie.pl, care a adus venituri fără precedent în istoria lui în Q2 2022" a mai adăugat Jacek ¦widerski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A.

Primul produs al Szallas Group, Szallas.hu, fondat în 2007 a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare platforme de rezervări hoteliere din Ungaria. În 2015, PortfoLion a achiziţionat compania care se baza pe capitalul băncii OTP şi EXIM, a sprijinit creşterea organică deja remarcabilă a Szallas.hu cu o strategie de achiziţionare intensivă. Cu PortfoLion, Szallas Group a reuşit să cumpere alte platforme în Polonia, România şi Republica Cehă, în timp ce Szallas.hu a devenit cea mai mare platformă hotelieră online pe piaţa din Ungaria. Datorită cooperării fructuoase dintre conducerea Szallas şi PortfoLion, Grupul a reuşit să atragă atenţia companiilor uriaşe precum Wirtualna Polska.

Prin achiziţionări ulterioare şi creştere organică, veniturile Szallas Group au crescut de 10 ori, valoarea totală a tranzacţiilor ajungând la 200 de milioane de euro şi peste 1 milion de rezervări - în perioada iunie 2021 - 2022, de la 20 de milioane de euro în anul anterior achiziţiei PortfoLion.

Szallas Group a reuşit să concureze cu succes împotriva jucători globali majori, chiar şi atunci când sectorul a fost lovit de pandemia de COVID-19. Combinarea soluţiilor tehnice regionale de ultimă oră cu echipele locale de servicii pentru clienţi şi marketing a asigurat agilitatea necesară într-un mediu de piaţă atât de agitat. Grupul şi-a îmbunătăţit portofoliul cu produse turistice online precum pachete spa sau pachete speciale promoţionale şi oferă cazare într-un total de 87 000 de unităţi, care ar putea ajunge la 100 000 după tranzacţie.

"Suntem mândri că în această eră care tocmai se încheie, am reuşit să construim un brand regional puternic şi o structură corporativă solidă împreună cu managerii şi angajaţii Szallas Group. Suntem ferm convinşi că este cheia acestei poveşti de succes" - a rezumat Tibor Gyõrbiro, partener al PortfoLion. Societatea a încheiat mai multe afaceri remarcabile pe parcursul ultimului an şi jumătate şi a vândut investiţii în domeniul tehnologiei companiilor din America, Asia şi Europa.

"Vom urmări în continuare să creştem în ţările Europei Centrale şi de Est (ECE) aşa cum am stabilit cu PortfoLion, prin achiziţii suplimentare şi creştere organică în regiune. Faptul că am devenit membrii unui grup atât de mare şi cu creştere rapidă ca Wirtualna Polska Holding, deschide noi oportunităţi pentru echipa noastră dedicată de 350 persoane." spune Jozsef Szigetvari, CEO al Szallas Group.

Schimbarea nu afectează operarea produselor grupului. "De acum încolo vom deservi partenerii noştri existenţi şi viitori cu servicii mai multe şi mai bune, iar turiştii noştri bineînţeles cu şi mai multe cazări." a mai adăugat Szigetvari. Sunt planificate dezvoltări suplimentare în Ungaria, şi mulţumită achiziţiei, se aşteaptă ca expansiunea grupului în Polonia să se consolideze.

Turiştii şi hotelierii din România vor profita la rândul lor pe urma multiplicării oportunităţilor pe care Travelminit va avea în urma afacerii. Travelminit este dedicat exclusiv pieţei din România, având mai mult de 7500 de cazări şi înregistrând o creştere a vânzărilor de 104% anul acesta (comparativ cu 2019 înainte de pandemie).

"Obiectivul nostru pe termen lung este să transformăm platforma Travelminit.ro în jucătorul nr. 1 pe piaţa rezervărilor hoteliere din România, oferind o experienţă plăcută de rezervare şi cea mai largă gamă locală la cel mai mic preţ. Ca obiectiv pe termen scurt, planificăm să asigurăm acces utilizatorilor din România la gama regională de cazări a grupului Szallas, pentru a putea oferi băi termale în Ungaria, city break în Republica Cehă şi vacanţe pe litoralul din Croaţia. Credem că creşterea noastră se va accelera şi mai mult având pe Wirtualna Polska Holding în sprijinul nostru." au declarat Ferenc Rigo şi Laszlo Buzogany, fondatorii Travelminit.

Se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în cursul toamnei, după terminarea proceselor de autorizare din Ungaria, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb