Tudorel Toader, îşi anunţă revenirea în avocatură

S.B.
Politică / 29 iulie 2020

Tudorel Toader, îşi anunţă revenirea în avocatură

Fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader, şi-a anunţat pe Facebook, printr-un anunţ scurt, "revenirea în avocatură", însoţită de o poză în care apare îmbrăcat în robă. Nu e clar dacă Tudore Toader s-a suspendat din calitatea de notar, dat fiind că este incompatibilă cu cea de avocat, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, s-a activat, în octombrie 2019, în funcţia de notar, a deschis cabinetul notarial "Toader" din Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui, Alexandru.

Tudorel Toader a beneficiat de o nouă prevedere legală potrivit căreia foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen. Pentru că era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader l-a delegat pe un secretar de stat din Ministerul Justiţiei să semenze ordinul de ministru prin care a devenit notar şi, imediat, s-a suspendat din profesie pentru a evita incompatibilitatea dintre funcţia de ministru şi cea de notar, potrivit G4Media.

Fost ministru al justiţiei, fost judecător la Curtea Constituţională, Tudorel Toader mai este rector la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi membru al Comisiei de la Veneţia. Ca ministru al justiţiei în regimul Dragnea, a evitat să dea OUG privind aministia şi graţierea, dar a iniţiat revocarea din funcţie a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a câştigat la CEDO procesul împotriva statului român, după ce CCR l-a obligat pe şeful statului să o revoce din funcţie.

În august 2019, Tudorel Toader a scris pe Facebook că a fost revocat din Guvern pentru că s-ar fi opus adoptării mai multor OUG-uri pe justiţie, privind amnistia şi graţierea, pentru modifiarea Codului Penal şi de Procedură Penală şi pentru contestarea hotărârilor pronunţate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în completele de cinci judecători, informează G4Media.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eu nu am convingerea că acest om a citit vreo carte în afară de cele din domeniul juridic sau oricum prea puțin pentru a fi considerat un om de cultură! Chiar și cele din domeniul juridic le-a citit, chiar le-a învățat pe dinafară dar nu pentru a avea o perspectivă de ansamblu ci pentru a-și satisface o bucurie bolnăvicioasă în sensul art.cutare coroborat cu art.cutare litera c,coroborat cu art.cutare litera h, coroborat cu...,ce mai sunt deștept am o colecție de robe!!

    1. Lasa nene, decat CLICA DE TRISTA AMINTIRE BASISTILOR , monica mocovei ori "vaduva neagra", omul acesta si-a facut pe deplin datoria si le-a inchis gura pietzarilor ce au incercat lovitura de stat pe 10 august !

      NIMENI IN AFARA BASISTILOR NU A DUS JUSTITIA LA NIVELUL AMERICII LATINE, APROAPE DE CRIMELE LUI PINOCHET !  

    Aceste personaje apara ciclic, pe trendurile de crestere a banilor in piata, iteresele celor de la putere.

    Nu au treaba cu populatia de rand, interesele celor de la putere ste mult mai mare decat interesele natiei. 

    Ca il pui pe asta ca il pui pe altul tot interese sunt. 

    Unu apara interesele sriului pe rutele ocolitoare altul apara interesele guvernului /coruptiilor pe alte rute ocolitoare. Este o relatie de balanta in jaful echilibrat si mentinerea a balantei puterii (puterea la un furt comun echilibrat) in avantajul sau tetrimentul natiiei ce ii sustin ciclic la noi alegeri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb