TUDOREL TOADER: "Trebuie văzut în ce măsură aplicarea protocolului cu SRI a permis ingerinţe în drepturi şi libertăţi fundamentale"

D.I.
Politică / 10 aprilie 2018

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că "trebuie de văzut în ce măsură aplicarea protocolului a permis ingerinţe în drepturi şi libertăţi fundamentale" şi susţine că trebuie să continue procesul de desecretizare şi a altor protocoale similare.

Ministrul Justiţiei a postat, vineri seară, un mesaj pe Facebook intitulat "Despre protocoale şi posibile consecinţe!" în care reaminteşte faptul că, în 16 martie 2018, în mod public, anunţa că va solicita Ministerului public desecretizarea protocolului încheiat cu SRI.

În postare, Tudore Toader precizează: "În data de 19 martie 2018, în mod oficial, am solicitat Ministerului public demararea procedurilor necesare pentru desecretizarea respectivului protocol. Pe data de 20 martie 2018, la Ministerul justiţiei, am primit protocolul dintre Ministerul public şi SRI. Astăzi, apreciem continuarea procesului de desecretizare şi a altor protocoale similare. Trebuie de văzut în ce măsură aplicarea protocolului a permis ingerinţe în drepturi şi libertăţi fundamentale".

Acesta afirmă că "trebuie văzut dacă şi în ce măsură, prin încheierea protocolului, semnatarii acestuia au adăugat legii, substituindu-se legiuitorului!".

În 16 martie, premierul Viorică Dăncilă a solicitat desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului, "având în vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcţionarea României că stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat".

În aceeaşi zi, ministrul Justiţiei a anunţat şi el că va cere Ministerului Public - DNA desecretizarea protocoalelor cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), chiar dacă solicitarea formulată în acest sens de către premierul Viorica Dăncilă nu se referă explicit şi la protocolul SRI cu Ministerul Public.

În 20 martie, conducerea Ministerului Public a transmis protocoalele clasificate dintre SRI şi instituţiile judiciare Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului Justiţiei, spre informare şi anunţa că analizează aspectele legale cu privire la procedura de declasificare a acestora.

În 30 martie, Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009.

Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea şi prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Niţu, fiind aprobat de Laura Codruţa Kovesi în calitate de Procuror General şi de George Maior, director al SRI.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sens giratoriu cu un par tâpat în drum ne face unici în Europa!

    Garce-lau dacă îl întrebi, e sens giratoriu cum sa nu fie tu nu vezi semnele? 

    Pirueta camionului după par e monumentala! 

    Specialiști nu au calculat ca daca un camion face pirueta după par agata camionul de pe banda 1, drumul rămânând același de 50 de ani --delimitare par si -- bordura generoasa. 

    În drum au înfipt un par, pe asfalt au lăsat linie dubla continuă să nu poți ajunge la par, ce faci cu permisul? 

    Sens giratoriu pe drum cu sens unic e bestial!

    Transmite-le că au fost angajați ca specialiști să șteargă praful din birou si atât! 

    1. România are legislație cu par tâpat.

      Coldea și Kovesi au înfipt un par tâpat legislativ, dar secret. Toți trebuie să se învârtă în jurul lui, dar nimeni nu are voie să știe că este acolo.

      De asta urlă propaganda securistă împotriva Parlamentului, avem deja for legislativ, un pic secret, la Securitate. 

      Nu va mai lamentati. Securistii sunt cei din Frontul Salvarii Nationale. Impreuna cu tata Iliescu au dat o lovitura de stat si de 28 de ani conduc (adica fura) aceasta tara. Desigur ca o parte din ei mai au si televiziuni prin care continua sa prosteasca populatia.

      Desigur că a devenit public cum a preluat Securitatea postul Realitatea tv și cum s-a chinuie de 10 ani să închidă Antena 3.

      Securiștii sunt cei de la Securitate. Securiștii pot fi infiltrați și în Parlament și la Administrația Prezidențială, dar grosul securiștilor se află la Securitate. 

      Cum te-ai prins tu ca un om mare!

      ...

      Antena 3 este detinuta de o persoana asupra careia Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis decizia ca fiind colaborator al Securitatii. Oare despre ce securisti vorbesti?

      Asta știu și eu, În România sunt 100 000 de securiști, Voiculescu,

    CLEȘTAR : PARLAMENTARII NE - A (fragment eliminat conform regulamentului) !!!!

    Parlamentarii și-au EXTERNALIZAT legiferarea la cine catadicsește s-0 înfieze și implementeze. Ce-a ieșit ???

    Daca D-na Dancila vorbeste de separatia puterilor in stat sa ne explice cum este asigurata separatia dintre puterea legislativa si cea executiva (adica intre parlament si guvern) atat timp cat ea face tot ce i se cere de catre parlament. In Romania nu exista o separatie reala a puterilor in stat. Urmatorul pas este sa treaca si puterea judecatoreasca in subordinea ministrului de justitie. CU aceasta am termint complet cu separatia puterilor in stat. !

    1. Justiția în subordinea SRI și controlul comisiei noastre SRI din Parlament îți pune capac la toată separația în stat.

    Trebuie de văzut....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb