Tudose s-a întâlnit cu FMI şi Banca Mondială

A.C.
Politică / 5 septembrie 2017

Mihai Tudose

Mihai Tudose

Actualizare 17:40 Guvernul şi Banca Mondială vor accelera ritmul de implementare a proiectelor începute în domeniul sănătăţii

Guvernul şi Banca Mondială vor accelera ritmul de implementare a proiectelor începute în domeniul sănătăţii şi au în vedere extinderea colaborării prin noi proiecte de finanţare a acestui sector, precum şi în infrastructură, potrivit unui comunicat de presă al Executivului trimis Redacţiei.

Premierul Mihai Tudose, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, au avut astăzi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a misiunii Băncii Mondiale în România, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară.

În document se arată: "În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul proiectelor realizate de Guvern cu sprijinul Băncii Mondiale, accentul fiind pus asupra celor din domeniul sănătăţii, derulate în cadrul Proiectului de îmbunătăţire a calităţii şi eficienţei sistemului de sănătate, aprobat pentru finanţare în 2014 şi implementat de Ministerul Sănătăţii".

Şeful Executivului a arătat că doreşte consolidarea colaborării cu Banca Mondială prin dezvoltarea în comun a unui proiect de ţară în domeniul infrastructurii, se precizează în comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a menţionat că în ultimele şase luni au fost semnate 12 contracte de furnizare echipamente şi achiziţii de servicii în valoare de aproximativ 12 milioane de euro (relevantă este achiziţionarea a 277 maşini de anestezie pentru 50 de unităţi sanitare, cât şi echipamente medicale pentru unităţi de primiri urgenţe şi ATI pentru 79 de spitale).

În document se mai arată: "În momentul de faţă există în procedură de licitaţie, în diverse faze, un număr de 10 contracte privind achiziţionarea de servicii şi echipamente medicale în valoarea de peste 70 de milioane de euro (achiziţia de computere tomografe, echipamente de rezonanţă magnetică nucleară, PAX-uri, echipamente pentru ATI, echipamente de laborator pentru ANMDM, respectiv echipamente pentru UPU, radioterapie pentru 5 locaţii noi - Institutul Oncologic Cluj Napoca, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş). De asemenea, a fost finalizată procedura de evaluare pentru primele 5 locaţii de radioterapie - Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi".

Ministrul Florian Bodog a afirmat: "Am urmărit personal să accelerăm acest proiect cu Banca Mondială pentru că preocuparea mea este să găsim soluţii cât mai rapide pentru remedierea cât mai multor lipsuri din sistemul de sănătate".

Colaborarea dintre Guvern şi Banca Mondială va continua cu discuţii periodice la nivel de ministere, conform sursei citate.

(M.I.)

------

Actualizare 12:35 Tudose: "Am chemat FMI la discuţii că să nu mai greşească prognozele privind România"

Premierul Mihai Tudose a confirmat că a avut o întâlnire cu o delegaţie a FMI. El a spus că nu a fost vorba despre bani sau împrumuturi, ci că i-a chemat ca să le ofere acces la datele Ministerului Finanţelor pentru prognozele viitoare.

Tudose a menţionat: "Ultimele două prognoze le-au cam greşit, România nu a funcţionat cum a zis FMI, ci un pic mai bine. Că să nu mai apară greşeli, le-am oferit acces la datele Ministerului Finanţelor".

Tudose a adaugat: "Le-am atras atenţia, sunt ditamai organismul şi lumea se uită. Să fie mai atenţi. Vedeţi la finanţe toată hârţogăraia, toate cifrele, toate prognozele noastre".

(A.C.)

------

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi cu delegaţii ale FMI şi Băncii Mondiale, potrivit unor surse guvernamentale, citate de HotNews.

Conform sursei, întâlnirea cu FMI are loc cu puţin înainte că instituţia financiară să finalizeze raportul de ţară. În vederea întocmirii raportului de ţară, reprezentanţii FMI vor avea acces la bazele de date ale ANAF.

"A fost o întâlnire cu Banca Mondială pentru a beneficia de expertiza tehnică, suport tehnic pentru spitale, autostrăzi şi investiţii strategice", au afirmat sursele citate.

"A fost o întâlnire cu FMI pentru a le da acces la bazele de date ANAF, să vadă cifrele", au mai afirmat sursele oficiale care au precizat că Guvernul a venit în întâmpinarea FMI "pentru că trebuie să faca raportul de ţară, ultimele două previziuni ale FMI au fost greşite şi să nu mai greşească".

Din delegaţia guvernamentală au mai făcut parte ministrul Finanţelor - Ionuţ Mişa, ministrul Sănătăţii - Florian Bodog, şi consilierul Marius Nica, se mai artă în sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb