Tunisia a arestat un prim grup de suspecţi privind atentatul de vineri

Elena Deacu
Internaţional / 29 iunie 2015

Tunisia a anunţat luni arestarea unui prim grup de suspecţi asociaţi cu autorul atentatului de vineri de la Port El Kantaoui, în apropiere de Sousse (est), în care şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, în majoritate turişti britanici, informează AFP şi Reuters.

"Am început prin arestarea unui prim grup, al cărui număr este important, al reţelei care se afla în spatele acestui criminal terorist", a declarat ministrul tunisian de interne, Najem Gharsalli, într-o conferinţă susţinută în prezenţa omologilor săi francez, german şi britanic.

Oficialul tunisian nu a oferit alte detalii, menţionând doar că autorităţile verifică în continuare dacă atacatorul, identificat drept Seifeddine Rezgui, un student în vârstă de 23 de ani, a fost antrenat în tabere jihadiste în ţara vecină Libia.

Ministrul de interne s-a angajat că "orice persoană care a furnizat un sprijin logistic sau financiar atacului va fi arestată", şi le-a promis "victimelor (...) că aceşti ucigaşi vor fi prezentaţi justiţiei tunisiene pentru a fi pedepsiţi în mod corect".

În declaraţia sa, susţinută în hotelul din Port El Kantaoui pe a cărui plajă a avut loc masacrul, Najem Gharsalli le-a mulţumit omologilor europeni pentru prezenţa lor "în aceste momente dificile" pentru Tunisia. "Împărtăşim şi apărăm aceleaşi valori", a mai afirmat responsabilul tunisian, precizând că "am studiat ce anume am putea face împreună pe viitor pentru a dezvolta cooperarea în domeniul securităţii".

Najem Gharsalli a reaminitit că guvernul de la Tunis a decis să desfăşoare poliţişti înarmaţi pe plaje şi în incinta hotelurilor, precum şi să închidă toate moscheile care "propagă un discurs de ură pentru a-i diviza pe tunisieni".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb