Turiştii autohtoni, mai puţin de 1% din totalul vizitatorilor din Antalya

A. T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 12 mai 2016

Turiştii români care au călătorit în Antalya anul trecut au reprezentat doar 1% din totalul de circa 12 milioane de turişti străini înregistraţi aici, a declarat guvernatorul Antalyei, Muammer Turker.

"Antalya atrage 60% din totalul de 18 milioane de turişti care vin în Turcia. Turiştii români au fost, anul trecut, în jur de 100.000 şi ne dorim, bineînţeles, mai mulţi", a afirmat Muammer Turker.

Guvernatorul Antalyei a mai precizat că în cei 30 de ani de când Antalya este un oraş turistic, nu a existat niciun incident care să pună în pericol viaţa vreunui turist.

"Punem preţ pe securitatea oamenilor, aici, în Antalya. Încercăm să prevenim totul înainte de a se întâmpla ceva. În autogări, în aeroporturi, pe străzi, în unele puncte din oraş menţinem securitatea cu ajutorul poliţiei, jandarmeriei, există agenţi de pază şi la hoteluri. Pot spune că Antalya este un oraş sigur", mai precizează guvernatorul Antalyei.

Potrivit domnului Muammer Turker, cei mai mulţi turişti care au venit în 2015 în Antalya sunt din Germania, Rusia, Olanda şi Danemarca.

În ceea ce priveşte aşteptările pentru anul acesta, guvernatorul Antalyei a declarant că a sesizat o oarecare temere în rândul turiştilor.

"Este o pierdere pentru noi, în mod cert. Nu putem spune cât de mare, acest lucru îl vom cunoaşte la sfârşitul sezonului", a menţionat Muammer Turker

Pentru anul în curs cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi din Germania, Rusia, Olanda, Marea Britanie şi Suedia, potrivit datelor oferite de guvernatorul Antalyei.

În contextual actual al situaţiei cu care se confruntă Turcia, Guvernul acordă sprijin domeniului turistic sub diferite forme.

"Agenţiile care aduc turişti străini vor primi 6.000 de dolari pe avion. Celor care lucrează în turism şi au datorii la bănci, statul turc le-a amânat datoria. În turism, în special în Antalya, se lucrează cam 9 luni pe an, iar iarna nu se lucrează. Dacă un om a muncit 9 luni pe an în turism, pentru celelalte trei luni statul plăteşte asigurările de sănătate şi salariile. Statul vrea să ajute turismul în această perioadă", a afirmat Muammer Turker.

În Antalya, se regăsesc 2.400 de hoteluri, dintre care 380 de 5 stele. Circa 300.000 de persoane lucrează în turism, fără să includă domeniile conexe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb