ŢUŢUIANU: "Am cerut SRI o informare privind modul în care a fost gestionată arhiva SIPA"

Ziarul BURSA #Companii / 17 mai 2017

"Am cerut SRI o informare privind modul în care a fost gestionată arhiva SIPA"

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, ieri, la Parlament, că a solicitat Serviciului Român de Informaţii o informare cu privire la modul în care a fost gestionată arhiva SIPA, din răspunsul primit rezultând faptul că Serviciul nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri.

"Astăzi (marţi - n.r.) am cerut o informare de la SRI legat de modul în care a fost gestionată arhiva deţinută de Seviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA). Afirmaţia pe care o fac pe baza materialului transmis este că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri", a subliniat preşedintele Comisiei de control al SRI, citat de News.ro.

Adrian Ţuţuianu a ţinut să facă "o precizare suplimentară" cu privire la acest subiect: "În anul 2005, Rasirom a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protecţie fizică a informaţiilor clasificate pentru spaţiile ocupate de Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie, integrarea sistemului fiind finalizată în decembrie 2005. În luna februarie 2007 Rasirom a semnat un contract de mentenanţă cu ANP, ce avea ca obiect mentenanţa sistemului prin realizarea de revizii semestriale. Deoarece în primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuată nicio inspecţie, Rasirom a fost solicitat în luna septembrie pentru realizarea unor intervenţii datorită unor defecţiuni constatate de beneficiari la sistem, însă fără a rezulta data la care acestea apăruseră".

Adrian Ţuţuianu a mai spus că, în anul 2012, "Ministerul Justiţiei a solicitat SRI un spaţiu pentru această arhivă, SRI a comunicat că nu deţine un spaţiu corespunzător pentru a prelua această arhivă".

Întrebat dacă este nevoie de desecretizarea raportului privind arhiva SIPA, preşedintele Comisiei de control al SRI a răspuns afirmativ, argumentând că trebuie să se ştie ce informaţii se regăsesc în această arhivă.

"Eu cred că da. Problema e la justiţie, nu la comisia de control parlamentar. Trebuie să ştim ce se găseşte în acea arhivă şi dacă sunt persoane care au sustras documente, care au copiat documente şi le-au folosit în scopuri care sunt nelegitime, trebuie să răspundă", a conchis Adrian Ţuţuianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb