UCPR: Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada Sărbătorilor Pascale

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 12 aprilie 2011

UCPR: Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada Sărbătorilor Pascale

Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale, chiar dacă în ultimul an a înregistrat o scădere cu 24%, în timp ce preţul furajelor a crescut cu 30 de procente, consideră preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van. Domnia sa a declarat, citat de Agerpres: "Preţul ouălor pe piaţa noastră înregistrează, la ora actuală, cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Dacă anul trecut, în preajma sărbătorilor pascale, ouăle se vindeau la poarta fermei, în medie, cu 0,3 lei bucata fără TVA, acum preţul nu depăşeşte 0,22 lei pe bucată. La ora actuală, avem stocuri de ouă suficiente pentru a acoperi necesarul intern şi nu cred că preţul va suferi modificări în această perioadă".

Preşedintele UCPR a precizat că, deşi în ultimii ani oferta de ouă din ferme avicole a rămas aproape aceeaşi, preţul a înregistrat o scădere cu peste 30 de procente. Reprezentantul crescătorilor de păsări s-a arătat nemulţumit de importurile ilegale de ouă, care fac concurenţă neloială producătorilor români.

Ilie Van a subliniat: "Pe piaţa autohtonă apar anual, în aceste perioade, ouă nemarcate din import, care, ulterior, sunt vândute la preţuri mult mai mari, întrucât sunt marcate cu elemente diferite de identificare faţă de sistemul de creştere al găinilor de la care provin. Avem promisiuni din partea ministrului Agriculturii şi preşedintelui ANSVSA că se vor organiza comisii mixte de control, împreună cu reprezentanţii Ministerului de Interne, pentru rezolvarea acestei probleme", a subliniat Ilie Van.

Cei aproximativ 12 milioane de locuitori urbani ai ţării noastre consumă lunar circa 100 de milioane de ouă, dar în perioada sărbătorilor pas-cale consumul creşte cu circa 50%. "În acest an, în lunile ianuarie şi februarie, oferta de ouă din ferme avicole a fost de 110 - 115 milioane de ouă, iar în această perioadă va creşte cu circa 30 de procente, respectiv până la 150 de milioane de ouă", a precizat preşedintele UCPR.

Pe lângă oferta industrială de ouă, în această perioadă apare şi cea din gospodăriile ţărăneşti, care ia în jur de 30% din piaţa industrială de ouă. "Cele aproximativ 30 de milioane de găini din gospodăriile ţărăneşti produc masiv ouă, în jur de 450 de milioane de bucăţi pe lună, începând cu lunile martie-aprilie ale fiecărui an, din care ajung la orăşeni pe diferite canale circa 100 de milioane de ouă", a adăugat Ilie Van.

În mod normal, cererea de ouă este acoperită aproape în totalitate de pe piaţa internă, importurile fiind sub 10% din producţia internă. În ţara noastră, există, în prezent, circa 150 de producători de ouă, dintre care 35 de mari producători, ce realizează 85% din producţia industrială românească. Producţia anuală de ouă se ridică la circa 1,36 de miliarde bucăţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb