UCRAINA: Moscova anunţă că a întărit ajutorul umanitar în zonele aflate sub controlul său

G.U.
Internaţional / 5 aprilie 2022

Martin Griffiths (Sursă foto: Twitter)

Martin Griffiths (Sursă foto: Twitter)

Rusia a anunţat ieri că a întărit ajutorul umanitar în zonele pe care le controlează în Ucraina, în cursul unei vizite la Moscova a secretarului general adjunct al ONU pentru probleme umanitare, britanicul Martin Griffiths, relatează AFP, conform Agerpres.

În cadrul unei întrevederi cu responsabilul ONU, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Aleksandr Fomin, a subliniat ''creşterea asistenţei umanitare acordate populaţiei ucrainene în zonele controlate de forţele armate ruse'' şi în zonele separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Oficialul rus a atribuit Kievului responsabilitatea pentru ''deteriorarea situaţiei umanitare'', acuzând autorităţile ucrainene şi ''batalioane naţionaliste'' că ''îi reţin pe civili în oraşele'' afectate de confruntări.

Rusia a lansat o ofensivă militară în Ucraina pe 24 februarie, provocând o profundă indignare în întreaga lume. Peste patru milioane de ucraineni au plecat în exil.

Situaţia umanitară este catastrofală în Mariupol, un port important din sud-est, şi Harkov, al doilea oraş ca mărime din nord-estul Ucrainei, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească.

În cadrul întrevederii cu Griffiths, oficialul rus le-a reproşat forţelor ucrainene că ''sabotează'' formarea de coridoare umanitare care să le permită civililor să părăsească Mariupol, adăugând că forţele ruse au redeschis un coridor luni dimineaţă.

Viceministrul rus a acuzat în continuare autorităţile ucrainene că au ''distribuit arme într-un mod incontrolabil către populaţie'', exprimându-şi preocuparea faţă de o ''creştere a numărului de incidente cu arme de foc, care ar putea duce la uciderea unor angajaţi ONU'' pe teren.

Scopul deplasării oficialului ONU la Moscova a fost să încerce să obţină un ''armistiţiu umanitar'' în Ucraina, potrivit secretarului general al organizaţiei, Antonio Guterres.

Acest subiect nu a fost menţionat în comunicatul Ministerului rus al Apărării. Griffiths, care urmează să se deplaseze la Kiev, nu a făcut deocamdată o declaraţie publică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru cine ajutor umanitar daca 10 miloane de nazisti au fugit de civilizatorii rusi ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb