UDMR nu va vota viitoarea moţiune de cenzură

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 5 mai 2020

Reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară din România (UDMR) declară că nu sunt de acord cu demiterea guvernului Orban, demitere pe care liderii PSD au anunţat că o pregătesc prin moţiunea de cenzură pe care doresc să o introducă în Parlament imediat după ridicarea stării de urgenţă. Liderii UDMR mai susţin că nu sunt interesaţi de nicio formulă de guvernare posibilă în acest moment.

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR a declarat pentru Agerpres: "Afirm categoric că UDMR nu este implicat nici măcar cu gândul în eventuala demitere a Guvernului. Noi credem că acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt, până la desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când ele vor avea loc". Potrivit acestuia, PNL a cunoscut, la preluarea mandatului, care sunt premisele guvernării.

"PNL şi-a dorit foarte mult să guverneze, a cunoscut premisele guvernării, condiţiile în care mandatul Executivului se va desfăşura - toate acestea erau cunoscute la formarea Guvernului. Eram în acel moment în stadiul evident premergător pandemiei de coronavirus. Se ştia ce susţinere poate avea Guvernul de-a lungul mandatului său în Parlament. Guvernul a fost votat şi noi credem că acest Guvern trebuie lăsat să guverneze şi să-şi ducă mandatul până la capăt, care înseamnă desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când vor avea loc - în toamnă sau mai târziu", a arătat liderul senatorilor UDMR.

Poziţia UDMR arată clar că în tabăra celor care doresc înlocuirea guvernului Orban înaintea alegerilor ce ar urma să se desfăşoare în toamnă sunt parlamentarii PSD, ALDE şi Pro România. Executivul se poate baza în Parlament pe susţinerea celor din PNL, USR, PMP şi, uneori, UDMR, iar în cazul unei evenutale moţiuni de cenzură depusă de social-democraţi speră că aceasta nu va fi votată de UDMR sau că senatorii şi deputaţii acestei formaţiuni se vor abţine de la votul respectiv. Declaraţiile lui Cseke Attila au fost făcute înainte de afirmaţia de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că nu este de acord ca în localităţile în care o minoritate are 20% din populaţie să fie obligatorie comunicarea în limba respectivei minorităţi în administraţia publică locală şi instituţiile publice.

Rămâne de văzut dacă, în urma declaraţiilor făcute de şeful statului, va exista sau nu o presiune din teritoriu asupra reprezentanţilor UDMR cu privire la aliaţii preşedintelui Iohannis, adică guvernul Orban şi parlamentarii PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Depune PSD-ul motiune de cenzura.Sa-si vada dracului de drum fiindca au facut destul rau.Sa inceapa ei sa invete limba maghiara.Apoi se pot muta in Ungaria.Nerusinatii!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb