UE a aprobat preluarea de către Liberty House a mai multor active ale ArcelorMittal

I.I.
Companii / 18 aprilie 2019

UE a aprobat preluarea de către Liberty House a mai multor active ale ArcelorMittal

Actualizare - Bogdan Grecu, Director General al Combinatului Siderurgic Galaţi a declarat că "Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru Combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi.

Procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând. Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleaşi.

Toate angajamentele faţă de clienţi sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţă în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă faţă de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiţi să fructificăm potenţialul dat de dezvoltările şi modernizările anunţate de către Grupul Liberty House".

Preşedintele executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta, a declarat: "Suntem încântaţi că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziţie devenim al treilea producător de oţel din Europa. Suntem un grup ambiţios şi continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaţionale din domeniul oţelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică şi durabilă".

"Vom folosi experienţa noastră integrată şi lanţul de distribuţie în domeniul oţelului şi al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oţelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere şi cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie şi facilităţile de producţie preluate de la ArcelorMittal din Europa".

"În noua structură vom fi un campion global, având capabilităţi integrate, care va transporta minereu de fier, cocs metalurgic şi produse semifabricate din Australia la facilităţile de producţie şi la oţelăriile globale, cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai competitive şi complet integrate companii producătoare de minereu şi oţel din lume, de la materie primă la produse finite de înaltă calitate".

L.A.

------

Comisia Europeană a aprobat ieri tranzacţia prin care fondul de investiţii Liberty House a preluat activele ArcelorMittal din mai multe ţări europene, inclusiv din România, transmite Reuters.

Pentru a putea prelua oţelăria Ilva din Italia, ArcelorMittal s-a oferit anul trecut să vândă unităţile: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia.

"În luna mai 2018, Comisia a aprobat achiziţionarea Ilva de către ArcelorMittal, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii. În special, ArcelorMittal urma să vândă mai multe active unui cumpărător adecvat. Vânzările au fost propuse de ArcelorMittal pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei cu privire la competiţia efectivă pe piaţa europeană", a informat executivul comunitar.

Comisia a luat ieri două decizii referitoare la vânzare acestor active: în primul rând a decis că Liberty House Group este un cumpărător adecvat pentru activele ArcelorMittal, iar în al doilea rând a decis că nu există îngrijorări în materie de concurenţă deoarece există suprapuneri limitate între activităţile Liberty House Group şi oţelăriile achiziţionate de la ArcelorMittal.

Înregistrat la Singapore şi cu sediul general la Londra, Liberty House Group este un fond de investiţii care în ultimi ani a cumpărat mai multe active în domeniul oţelului şi aluminiului.Fondul a subliniat că după finalizarea tranzacţiei cu ArcelorMittal, capacităţile sale mondiale de producţie a oţelului vor ajunge la 15 milioane tone.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb