UE a consimţit sancţionarea Rusiei, Chinei şi Coreea de Nord pentru atacurile cibernetice

A.P.
Internaţional / 23 iulie 2020

UE a consimţit sancţionarea Rusiei, Chinei şi Coreea de Nord pentru atacurile cibernetice

Ambasadorii Uniunii Europene au dat undă verde pentru sancţionarea serviciului rus de informaţii militare, GRU, precum şi a Chinei şi Coreei de Nord, pentru cele trei atacuri cibernetice date în ultimii ani, scrie Radio Europa Liberă.

Câteva surse familiare cu dosarul au declarat pentru RFE / RL, pe 22 iulie, că ambasadorii UE au decis să îngheţe activele GRU, ale Tianjin Huaying Haitai, China, China Science Development and Technology, şi ale nord coreenilor de la Chosun Expo.

De asemenea, vor fi îngheţate fondurile potenţiale deţinute de către toţi trei în bloc şi vor fi impuse interdicţii de viză pentru şase cetăţeni din China şi Rusia, despre care se crede că se află în spatele atacurilor cibernetice WannaCry, NotPetya şi Cloud Hopper.

Sancţiunile, care vor fi adoptate în mod oficial până la sfârşitul lunii iulie, sunt primele impuse de UE în cadrul noului său regim de cibersancţiune, adoptat anul trecut şi permite blocului să pună în aplicare interdicţii de viză şi îngheţarea activelor care aparţin persoanelor şi entităţilor implicate în atacuri cibernetice atât împotriva statelor membre UE, cât şi a ţărilor terţe şi a organizaţiilor internaţionale, detaliază Radio Europa Liberă.

Atacul WannaCry din mai 2018, urmat de NotPetya o lună mai târziu, a paralizat calculatoarele şi companiile la nivel global. Grupul de hackeri din China, APT10, este suspectat că s-ar afla în spatele atacului Cloud Hopper, care a vizat întreprinderile şi agenţiile guvernamentale prin intermediul furnizorilor de servicii IT.

Atacurile, care au legătură cu agenţii de informaţii din cele trei ţări, au lovit mai multe state membre ale UE şi din întreaga lume.

Oficialii UE au acuzat Rusia că a condus o campanie de hacking împotriva Occidentului.

Rusia este acuzată că s-a aflat anul trecut în spatele tentativei de penetrare a reţelei de pază a armelor chimice la nivel mondial - Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, cu sediul în Olanda.

Agenţia a investigat atacul cu neurotoxină asupra fostului agent rus dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale, din Marea Britanie, în 2018, precum şi presupusa folosire de arme chimice de către guvernul sirian.

Sursele au mai declarat că Uniunea Europeană lucrează la listarea a două persoane, precum şi a unei entităţi, toate din Rusia, despre care Berlinul susţine că au fost implicate în atacul cibernetic din 2015, împotriva parlamentului german.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că există "dovezi dure" ale implicării "forţelor ruseşti" în atacul împotriva parlamentului german, în care se presupunea că au fost furate documente din biroul său de parlamentar.

Rusia a negat orice implicare în aceste incidente, conchide Radio Europa Liberă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a trezit si Europa, in sfarsit.

    Europa are o problema de viteza, este prea lenta pentru secolul asta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb