Un nou eşec în negocierile dintre administraţia şi sindicatele de la Dacia

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 16 ianuarie 2015

Negocierile dintre administraţia şi sindicatele de la Dacia privind încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) s-au soldat, ieri, cu un alt eşec. Potrivit unui comunicat transmis de Departamentul Comunicare Dacia, eşecul negocierilor a fost cauzat de lipsa de flexibilitate a Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

"Administraţia regretă faptul că SAD refuză cu obstinaţie să facă paşi concreţi spre încheierea unui nou contract colectiv de muncă şi alege în continuare calea conflictului. Un conflict de muncă prelungit ar fi în detrimentul tuturor părţilor, punând în pericol viitorul activităţii şi al locurilor de muncă pe platforma Dacia", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Reprezentanţii administraţiei au mai anunţat că următoarea şedinţă de negocieri va avea loc vineri, iar procedura de conciliere prevăzută de lege este programată pentru data de 21 ianuarie, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş.

Reprezentanţii SAD au înregistrat declanşarea conflictului de muncă la ITM Argeş pe 12 ianuarie. Administraţia a anunţat atunci că a făcut deja trei oferte în cadrul negocierilor şi s-a arătat chiar dispusă să accepte cererile sindicaliştilor privind încheierea CCM pe un an, deşi este convinsă că încheierea unui contract pe doi ani ar permite, pe termen mediu, garantarea unor volume mai mari de producţie.

Sindicaliştii de la Dacia nu au exclus, anterior, posibilitatea declanşării unei greve în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu administraţia în privinţa noului CCM.

Oferta administraţiei include o creştere salarială generală de 90 de lei pentru operatori şi funcţionarii cu un nivel mai redus al veniturilor şi de 45 de lei pentru personalul TESA din primul nivel de management, cu începere din luna ianuarie, precum şi o creştere individuală de 2% pentru personalul TESA din primul nivel de management şi de 2,5% în cazul personalului TESA din nivelul mediu de management, începând din aprilie.

În plus, se propunea acordarea unei prime de rezultat pentru anul 2014 de 1.000 de lei, care ar urma să fie plătită în luna mai.

Sindicaliştii au solicitat, în schimb, creşteri salariale de 400 de lei pentru operatori, precum şi o primă de rezultat de 2.300 de lei, cifre pe care administraţia le-a apreciat ca fiind negociabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb