Un nou proiect dezvoltat de Skanska, Campus 6.2, primeşte certificarea WELL Core & Shell la nivel Gold


Companii #Construcţii / 27 aprilie 2022

Un nou proiect dezvoltat de Skanska, Campus 6.2, primeşte certificarea WELL Core & Shell la nivel Gold

Campus 6.2, cea de-a doua fază a proiectului Campus 6 dezvoltat de Skanska în zona Iuliu Maniu, obţine certificarea WELL Core & Shell la nivel Gold, conform unui comunicat de presă. Proiectul devine astfel cea de-a doua clădire de birouri din România care deţine toate cele trei certificări de prestigiu WELL C&S Gold, LEED Platinum şi WELL Health-Safety Rating, alături de Campus 6.3, care a obţinut aceeaşi certificare la finalul anului trecut.

Angajamentul Skanska de a dezvolta cele mai sigure şi sustenabile clădiri care promovează starea de bine şi crează un mediu sănătos este consolidat încă odată prin certificarea WELL Core & Shell, atestată de International WELL Building Institute. Certificarea la nivel Gold a fost obţinută de această dată de proiectul Campus 6.2, după ce Campus 6.3 a obţinut deja aceeaşi certificare la finalul anului precedent.

La fel ca şi Campus 6.3, Campus 6.2 a obţinut optimizări în toate cele şapte categorii evaluate, şi anume aer, apă, lumină, nutriţie, fitness, confort, stare de bine fizică şi mintală şi inovaţie.

Potrivit sursei citate, cele mai multe dintre optimizările obţinute vizează calitatea apei şi a aerului, urmate de optimizări ale confortului termic, olfactiv, auditiv şi vizual. De asemenea, Campus 6.2 a obţinut şi o optimizare pentru design-ul său fără bariere, inclusiv şi accesibil, care permite navigarea şi utilizarea clădirii cu uşurinţă şi în siguranţă tuturor persoanelor.

Proiectul excelează şi la categoria inovaţie, unde a obţinut trei optimizări, cât şi la capitolul nutriţie, promovând o alimentaţie sănătoasă. Campus 6.2 încurajează mişcarea, fapt deja recunoscut şi acum atestat prin optimizările din categoria fitness, acordate pentru design-ul interior şi exterior activ, dar şi pentru spaţiile special amenajate destinate activităţilor sportive, cum este şi pista de alergare rooftop - prima de acest fel situată pe acoperişul unei clădiri de birouri din România.

De asemenea, clădirea susţine în aceeaşi măsură bunăstarea mintală şi productivitatea, obţinând optimizări pentru promovarea şi creşterea gradului de conştientizare asupra sănătăţii şi stării de bine, dar şi pentru design-ul integrativ şi biofilic care integrează natura în cadrul proiectului.

"După ce am încheiat anul cu certificarea la nivel Gold obţinută de Campus 6.3, începem un altul cu o nouă certificare, primită de această dată de Campus 6.2. Ne bucurăm, aşadar, pentru încă o confirmare că reuşim, cu fiecare proiect, să facem lucrurile din ce în ce mai bine şi să dăm viaţă unor spaţii în care oamenii se simt bine şi în siguranţă. Valorile din spatele evaluării WELL sunt parte din valorile Skanska, şi sperăm ca ele să devină un standard pentru întreaga piaţă" - spune Raoul Mihalca, Project Manager pentru operaţiunile de dezvoltare comercială a Skanska CEE.

Cele două clădiri de clasă A, Campus 6.2 şi 6.3, dezvoltate de Skanska, au fost predate către S IMMO AG după o tranzacţie de 97 milioane de euro, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum.

"În procesul de achiziţie acordăm o deosebită importanţă calităţii, şi, în mod special atunci când vine vorba de criteriile ESG. Proiectul Campus ne-a convins din foarte multe puncte de vedere şi cu siguranţă a adăugat valoare portofoliului nostru. Certificările obţinute de Campus 6.2 reprezintă încă o confirmare a standardelor de înaltă calitate, dar şi un exemplu pentru interesul puternic al S Immo în ceea ce priveşte angajamentul pentru sustenabilitate" - declară Herwig Teufelsdorfer, CIO S Immo AG.

Procesul de certificare a Campus 6.2 a fost coordonat de către Colliers, divizia Green & Healthy Buildings Certification.

"A fost o călătorie extraordinară şi plină de satisfacţii, aceea de a consilia Skanska în obţinerea certificărilor LEED si WELL pentru clădirile Campus 6.2 şi Campus 6.3, o dezvoltare care a pus accentul pe o abordare integrată a unui design sustenabil şi centrat pe oameni" - adaugă Tamara Dogariu, arhitectul Colliers al diviziei Green & Healthy Buildings Certifications, consultantul WELL AP care a coordonat procesul de certificare.

Obţinerea certificării WELL la nivel Gold, alături de certificările LEED Platinum şi WELL Health-Safety Rating, evidenţiază încă odată eforturile Skanska şi grija continuă faţă de sănătatea, siguranţa şi bunăstarea atât a oamenilor, cât şi a mediului înconjurător.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb