Prin parteneriatul cu Asociaţia Româna de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), SIVECO România îşi propune să promoveze valorile autentice ale societăţii civile către tânăra generaţie.
Astfel, alături de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, compania susţine, în calitate de partener, a 13-a ediţie a Forumului Naţional de Dezbateri ARDOR ce are loc la Slănic Moldova în perioada 6-14 septembrie 2007.
Cu această ocazie, compania îşi reafirmă angajamentul de a sprijini descoperirea şi susţinerea valorilor societăţii româneşti. Nume de referinţă pe piaţa serviciilor educaţionale, SIVECO România vine în întâmpinarea nevoile instituţiilor şi ale elevilor, promovând excelenţa în educaţie.
"SIVECO România consideră societatea românească o mare familie în al cărei viitor investim cu toţii. Credem că educaţia este calea spre progres şi ne implicăm în pregătirea tinerei generaţii ca element activ al vieţii sociale. Colaborarea cu ONG-uri având expertiza şi prestigiul ARDOR ne oferă posibilitatea de a sprijini prin acţiuni concrete valori în care credem: creativitatea, responsabilitatea, capacitatea de a comunica superior prin dialog constructiv. Ne bucurăm să susţinem Forumul Naţional de Dezbateri ARDOR, devenit un eveniment de referinţă pentru educaţia din România", declară Anca Crahmaliuc, Marketing Manager la SIVECO România.
Acest eveniment reprezintă o continuare a colaborării, devenite deja tradiţională, dintre SIVECO România şi ARDOR, rezultatele obţinute stând la baza acestui parteneriat solid.
În perioada noiembrie 2006 - iunie 2007, SIVECO România a sprijinit proiectul de conferinţe civice ce a reunit participanţii din 9 localităţi din România - "Despre buna folosinţă a democraţiei".
"Acest proiect este unul preţios pentru mine şi colegii mei; dezbaterile publice pe care le-am propus împreună elevilor şi profesorilor din aceste licee au reprezentat pentru noi un semn important de solidaritate şi bucurie intelectuală" declară Monica Mocanu - Preşedinte ARDOR la încheierea primului ciclu de conferinţe.
Întrebarea "Democraţia e un lux?" a fost pusă la Bucureşti, iar dacă "Măsurile de toleranţă zero sunt indreptăţite?" s-au întrebat participanţii din Galaţi. În cadrul conferinţei din Focşani s-a discutat "Despre limitele regulii majorităţii", în vreme ce la Sf. Gheorghe s-a dezbatut un subiect de mare actualitate: "Regionalizarea asigură condiţiile democraţiei locale?". Tinerii din Piteşti s-au întrebat dacă "Mass-media este căinele de pază al democraţiei". Din nou în Bucureşti s-a dezbătut "Legea laptop-urilor", în Braşov participanţii s-au intors în timp pentru a hotări dacă "Trecutul colectiv ar trebui să rămâna în cărţile de istorie", iar la Cluj-Napoca şi Turda conferinţele s-au axat pe întrebarea "Democraţia are mecanisme pentru a îi proteja pe cei fragili?".
"Compania noastră sprijină activ orice initiativă care creează o punte de comunicare între elevi, profesori, părinţi, mass media şi partenerii educaţionali. Este extrem de important ca tinerii să aibă ocazia de a-şi susţine cu argumente punctele de vedere, dar şi să înveţe să accepte opinii contrare. Exercitiul dezbaterilor pe teme cu implicaţii majore pentru societatea românească este extrem de util şi merită să fie încurajat şi promovat", a declarat Irina Socol, Presedinte&CEO SIVECO România.
Acţiunile SIVECO România de promovare constantă a educaţiei bazate pe principii moderne şi de încurajare a implicării tinerilor în crearea societăţii informaţionale fac parte din strategia de CSR (Corporate Social Responsibility) a companiei, o abordare naturală, care derivă din propria sa filozofie corporatistă, dar şi din sfera sa de activitate, având o importantă componentă educaţională.