Unitatea de fond "Intercapital" - evoluţie ascendentă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2005

"Intercapital" a înregistrat o apreciere săptămînală a unităţii de fond de 4,94%, randamentul pe ultimele 12 luni fiind de 31,29%. Pe seama ridicării pragului maxim de deţinere la societăţile de investiţii financiare, eveniment mult aşteptat pe piaţa de capital, fondul a achiziţionat acţiuni la SIF-uri, dar şi acţiuni "Petrom" şi Banca "Transilvania", se menţionează în buletinul informativ "Certinvest". Dinamica adeziunilor la fond, precum şi a înregistrării de noi investitori au revenit pe un trend ascendent, activul total al fondului crescînd în ultima săptămînă cu circa 1.250.000 RON (+10,57%), iar numărul de investitori cu 15, susţin aceleaşi surse. În aceas-tă săptămînă, fondul a înregis-trat tranzacţii şi pe piaţa secundară de obligaţiuni, vînzînd 541 obligaţiuni Deva, emisiune scadentă în 2008. Pe seama creşterilor înregistrate în ultimele zile pe piaţa bursieră, şi în următoarele zile reprezentanţii fondului aşteaptă ca unitatea de fond să crească.

"Tezaur" a înregistrat în săptămîna curentă o apreciere a unităţii de fond de 0,09%, se menţionează în acelaşi buletin, societate care administrează fondul. Şi în această perioadă, pe seama reluării unui trend ascendent al pieţei de capital, fondul şi-a dovedit capacitatea de a oferi asis-tenţă şi o alternativă investitorilor săi. În săptămîna ce tocmai s-a încheiat, activul fondului a scăzut cu 2,63%, susţin aceleaşi surse. Randamentul de la începutul anului este 4,64%, net superior contului curent bancar cu care se compară.

Fondul "Orizont" a înregistrat o apreciere a unităţii de fond de 0,08%. Creşterea faţă de finele anului trecut este de 8,40%. Creşterea anualizată a valorii unităţii de fond este de 14,49%, în condiţiile în care media randamentelor oferite de investirea directă în obligaţiuni se situează în jurul valorii de 10% anual. Ponderea obligaţiunilor municipale şi corporatiste în activul fondului este de 62,23%, portofoliul "Orizont" incluzînd obligaţiuni de la 16 emitenţi, din care 13 emisiuni sînt cotate pe piaţa secundară. În săptămîna de raportare fondul a înregistrat o creştere a activului total cu 4,84%, depăşind pragul de 900.000 RON, la fond aderînd trei noi investitori.

"Capital Plus" a înregistrat o apreciere săptămînală a unităţii de fond de 3,11%, creşterea de la începutul anului fiind de 12,25%, iar randamentul pe ultimele 12 luni de 21,79%. S-au făcut achiziţii importante de pe piaţa secundară de capital, cumpărîndu-se acţiuni de la SIF1 "Banat Crişana", SIF3 "Transilvania" şi SIF5 "Oltenia", de la care se aşteaptă creşteri atît pe termen scurt cît şi mediu şi lung, se arată în buletinul "Certinvest". Fondul a redus expunerea pe "Vrancart" Adjud, fondul marcîndu-şi cîştigul. Activul total al fondului a crescut cu 3,25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb