Unităţile "BCR Dinamic" s-au apreciat cu 2,9% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 aprilie 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă acţiunile SNP "Petrom" Bucureşti au avut ieri cel mai ridicat randament lunar, determinat de variaţia cursului mediu, exprimat în euro. Preţul acţiunilor SNP "Petrom" a crescut în ultima lună cu 16,19%, în termeni reali. Un cîştig mai mic au avut investitorii care au preferat acţiunile "Oil Terminal" Cons-tanţa, cotaţia lor medie majorîndu-se cu 1,2% în ultima lună.

Portofoliul constituit cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET nu au fost la fel de inspiraţi. Din cauza scăderii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 5,35% mai puţin decît în urmă cu o lună. Mai inspiraţi au fost investitorii care au mizat pe acţiunile SIF şi le-au cumpărat cu structura indicelui BET-FI. Portofoliul lor valora ieri cu 13,11% mai mult decît în urmă cu o lună datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro.

Fondurile mutuale au adus ieri cîştiguri reduse. Cel mai mult au obţinut investitorii care au mizat pe unităţile "BCR Dinamic", valoarea acestora majorîndu-se cu 2,89% în termeni reali. Cei care au optat pentru "Intercapital" şi-au majorat suma investită cu 1,47%, datorită creşterii valorii unităţilor, exprimate în euro.

Depozitele bancare în lei au adus un cîştig maxim de 1,07% peste suma iniţială, exprimată în euro, pentru investitorii care au ales "Eurom Bank" sau CEC. Cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro au avut un cîştig maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank". Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,34% din cauza deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Obiectele din aur cumpărate în urmă cu o lună valorau ieri cu 2,28% mai puţin, din cauza reducerii preţului aurului, exprimat în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb