Unităţile fondului "Integro" s-au apreciat cu aproape 7% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2004

Cîştigurile aduse în ultima lună de fondurile mutuale au crescut. Randamentul maxim a fost oferit de unităţile "Integro", a căror valoare s-a apreciat cu 6% în ultima lună. Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, creşterea reală a fost de 6,93%, mai mare decît cea nominală datorită aprecierii leului în raport cu euro. Persoanele care au mizat pe unităţile "BCR Dinamic" şi-au majorat valoarea sumelor investite cu 5,71%, în timp ce unităţile "Stabilo" s-au apreciat cu 4,38% în termeni reali.

Cîştigul maxim a fost obţinut de acţiunile SIF "Transilvania". Cursul lor mediu a crescut cu 24,94%, iar dacă luăm în calcul şi aprecierea leului în raport cu euro cîştigul real a fost de 25,96%. Investitorii care au cumpărat pe 6 aprilie acţiunile SIF "Banat Crişana" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 24,39%.

Acţiunile SIF, cumpărate în urmă cu o lună cu structura indicelui BET-FI au adus, de asemenea, un randament ridicat. Datorită creşterii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 16,31% mai mult decît în urmă cu o lună. Cei care au mizat pe cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET nu au fost la fel de inspiraţi. Valoarea portofoliului lor a scăzut în ultima lună cu 10,29% din cauza reducerii indicelui bursier calculat în euro.

Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare constituite în lei a fost oferită în ultima lună de "Eurom Bank" şi CEC. Persoanele care şi-au constituit un asemenea depozit la una dintre cele două instituţii şi-au majorat valoarea sumei iniţiale, exprimate în euro cu maxim 2,25%. Economiile păstrate acasă, în ultima lună, şi-au majorat valoarea reală cu 0,82% datorită aprecierii leului în raport cu euro. Depozitele lunare în euro au avut un randament maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb