Cîştigurile aduse în ultima lună de fondurile mutuale au crescut. Randamentul maxim a fost oferit de unităţile "Integro", a căror valoare s-a apreciat cu 6% în ultima lună. Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, creşterea reală a fost de 6,93%, mai mare decît cea nominală datorită aprecierii leului în raport cu euro. Persoanele care au mizat pe unităţile "BCR Dinamic" şi-au majorat valoarea sumelor investite cu 5,71%, în timp ce unităţile "Stabilo" s-au apreciat cu 4,38% în termeni reali.
Cîştigul maxim a fost obţinut de acţiunile SIF "Transilvania". Cursul lor mediu a crescut cu 24,94%, iar dacă luăm în calcul şi aprecierea leului în raport cu euro cîştigul real a fost de 25,96%. Investitorii care au cumpărat pe 6 aprilie acţiunile SIF "Banat Crişana" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 24,39%.
Acţiunile SIF, cumpărate în urmă cu o lună cu structura indicelui BET-FI au adus, de asemenea, un randament ridicat. Datorită creşterii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 16,31% mai mult decît în urmă cu o lună. Cei care au mizat pe cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET nu au fost la fel de inspiraţi. Valoarea portofoliului lor a scăzut în ultima lună cu 10,29% din cauza reducerii indicelui bursier calculat în euro.
Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare constituite în lei a fost oferită în ultima lună de "Eurom Bank" şi CEC. Persoanele care şi-au constituit un asemenea depozit la una dintre cele două instituţii şi-au majorat valoarea sumei iniţiale, exprimate în euro cu maxim 2,25%. Economiile păstrate acasă, în ultima lună, şi-au majorat valoarea reală cu 0,82% datorită aprecierii leului în raport cu euro. Depozitele lunare în euro au avut un randament maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank".