UNTRR: "Dialogul pentru extinderea mijloacelor prin care se poate face plata rovinietei continuă"

Alexandru Costea
Companii / 15 octombrie 2015

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a înaintat către CNADNR mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea sistemului de plată a rovinietelor, prin facilitarea accesului utilizatorilor români şi străini ai infrastructurii rutiere la aplicaţii web securizate şi oferirea de metode de plată cât mai accesibile utilizatorilor, la alegerea acestora în linie cu evoluţia comerţului la distanţă, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei, în urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015, reprezentanţii CNADNR s-au arătat deschişi în vederea corectării lacunelor legislative din cadrul Ordinului nr. 611/2015 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, astfel că UNTRR a transmis mai multe propuneri legislative menite să conducă la progresul soluţiilor de plată a rovinietei.

"Scopul măsurilor propuse de UNTRR îl reprezintă deschiderea către utilizator prin modernizarea mijloacelor de plată prin includerea noilor tehnologii - aplicaţii web, comerţul electronic având o dezvoltare rapidă şi un potenţial substanţial în România, iar această metodă trebuie considerată în mod distinct de alte aplicaţii informatice asistate de operator uman", transmit reprezentanţii Uniunii.

Radu Dinescu, Secretar General UNTRR: "UNTRR propune extinderea mijloacelor prin care se poate face plata tarifului de utilizare în scopul facilitării serviciului pentru utilizatori, reducerii riscului de amendă având suficiente mijloace de plată şi creşterii încasărilor de către CNADNR. Toate aceste modificări vor putea contribui la afirmarea şi poziţionarea CNADNR ca un furnizor modern de servicii publice în linie cu dezvoltarea tehnologică şi răspunzând cât mai fidel nevoilor utilizatorilor".

În urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015 dintre reprezentanţii UNTRR şi oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii să poată cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/maşinile automate de procesare plăţi numerar/electronice neasistate. Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-şi achiziţioneze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb