UPDATE CNAIR: Restricţiile de circulaţie pentru camioane, menţinute şi mâine în mai multe judeţe

Laura Andrei
Miscellanea #Transporturi / 6 august 2017

CNAIR: Restricţiile de circulaţie pentru camioane, menţinute şi mâine în mai multe judeţe

Actualizare 18:27

Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, cauzate de caniculă, vor fi menţinute şi mâine în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Constanţa şi municipiul Bucureşti, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trimis Redacţiei.

Sursa citată precizează: "Mâine, 07.08.2017, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi menţinute restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masa autorizată > 7,5 tone, în următoarele judeţe: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bucureşti, Călăraşi, Tulcea, Constanţa. Pentru celelalte judeţe restricţiile de tonaj se ridica menţinându-se doar pentru judeţele mai sus menţionate".

CNAIR menţionează că, în intervalul orar 12:00 - 20:00, nu sunt instituite restricţii de tonaj în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare.

CNAIR, în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole, transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

"Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere", se mai arată în comunicat.

(S.A.)

--------------

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) instituie astăzi, între orele 12:00 - 20:00, restricţii de circulaţie pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi care tranzitează teritoriul României pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, restricţiile de circulaţie sunt instituite în baza avertizărilor Codului roşu şi portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 39 şi 42 de grade) emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru această perioadă.

În comunicat se precizează: "Menţionăm că este posibil ca aceste restricţii, în funcţie de avertizările şi prognozele emise de ANM., să fie menţinute şi pentru ziua de luni, 07.08.2017. Precizăm că în intervalul orar 20:00 - 12:00 nu sunt instituite restricţii de tonaj în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare".

Sunt exceptate de la aceste restricţii, în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, transporturile de persoane; transporturile animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale, informează sursa.

Potrivit reprezentanţilor companiei, restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb