UPDATE/ KLAUS IOHANNIS: "Dacă şi acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD are capacitatea să guverneze"

ANDREI STAN
Politică / 12 octombrie 2017

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 12:59 Preşedintele Iohannis: "Un guvern trebuie să fie format din oameni curaţi"

Un guvern trebuie să fie format din "oameni curaţi" care nu au niciun fel de probleme cu legea, a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis.

"Un Guvern trebuie să fie format din oameni curaţi care nu au niciun fel de probleme, care sunt integri şi toată conducerea politică trebuie să fie formată din oameni integrii", a declarat Iohannis, la Craiova.

Potrivit şefului statului, trebuie să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate. El a explicat: "Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important este să fie o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate, o echipă guvernamentală care este dispusă să meargă înainte şi să-şi facă treaba. (...) Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului, nimic împotriva persoanelor fizice, dar în politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie. Prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru o persoană care merge în faţa justiţiei, pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic".

Iohannis a subliniat, la remarca unui jurnalist, că el nu a fost suspectat.

El a susţinut că un guvern în care se află persoane suspecte sau cercetate penal nu poate să funcţioneze.

Şeful statului a mai afirmat că sondajele de opinie sunt bune pentru politicieni deoarece dau un feedback. "Dacă cei care le citesc trag concluziile corespunzătoare, atunci există şansele să facă lucrurile mai bune ca până acum", a arătat Iohannis.

El a mai precizat, răspunzând jurnaliştilor, că nu a vorbit în ultimele zile cu preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi nici cu liderul ALDE şi preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

--------------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Craiova, că dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci ar trebui să-şi pună întrebarea "la modul extrem de serios" dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze, potrivit Agerpres.

După o vizită efectuată la fabrica "Ford" din Craiova, Iohannis a afirmat: "Trebuie să fim foarte serioşi aici. Dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranţă ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situaţie".

El a susţinut că un Cabinet compus din tehnocraţi nu mai reprezintă o soluţie: "Un guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung. Asta am spus-o şi atunci când am instalat un guvern tehnocrat, care la momentul acela a fost o soluţie rezonabilă. Acum suntem la puţin timp după alegeri, avem un partid care a câştigat alegerile, acum nu are decât să performeze, orice altceva sunt discuţii puerile care nu-şi au rostul. Cine a câştigat să-şi facă treaba, să guverneze, să producă rezultate".

Şeful statului a subliniat că Executivul "trebuie să-şi vadă de treabă, să producă rezultate, ca să avem rezultate sustenabile".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ,LA URNE DIN NOU!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb