UPDATE Tăriceanu, Firea şi primarii de sector au discutat cu Dragnea în biroul acestuia

A.C.
Politică / 6 decembrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 14:35 Tudose, întrebat dacă au fost rezolvate tensiunile cu Firea: "Da"

Premierul Mihai Tudose a fost întrebat de jurnalişti, miercuri, la Parlament, dacă au fost rezolvate tensiunile dintre el şi Gabriela Firea, şeful Executivului răspunzând afirmativ.

Premierul nu a făcut alte comentarii pe acest subiect.

----

Actualizare 14:17 Premierul Tudose a discutat cu Liviu Dragnea, după ce liderul PSD s-a întâlnit cu Firea şi cu primarii de sectoare

Premierul Mihai Tudose a discutat cu Liviu Dragnea, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, după ce liderul PSD s-a întâlnit cu primarul general, Gabriela Firea, şi cu primarii de sectoare.

(A.C.)

------

Actualizare 14:12 Firea, despre relaţia cu Tudose: "A fost încordată, dar astăzi e calmă"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, la Parlament, după întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea, că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose a fost în cordată, dar că astăzi este calmă şi că şi-au spus în particular tot ceea ce aveau să-şi reproşeze, potrivit posturilor de televiziune.

Relaţia cu premierul "a fost una încordată, de azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit, şi nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu am trecut", a afirmat Firea.

Ea a precizat că a avut o discuţia cu Mihai Tudose, în care au lămurit toate aspectele care săptămâna trecută au dus la acutizarea relaţiei dintre ei.

"Sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, ele nu sunt folositoare nimănui, ci dau oxigen adversarilor noştri", a adăugat primarul general.

Gabriela Firea a menţionat că discuţia a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, după ce au discutat despre bugetul Capitalei.

Primarul Capitalei a subliniat: "Am avut astăzi o discuţie, după ce am finalizat - n-aş vrea să folosesc cuvântul negociere, pentru că pare foarte dur şi pentru că pare că ar fi două părţi adverse - discuţia, analiza pe buget. Am avut şi o astfel de discuţie. (...) Ne-am spus în particular tot ceea ce vroiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate, trecând peste acest incident".

În privinţa intenţiile de preluare a şefiei PSD, Firea a spus: "Poate că îşi dă seama că şi eu am multă treabă la primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria şi în primul rând avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid ales de toţi membrii din PSD şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii care se fac".

Gabriela Firea critică modul în care premierul Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că "nu este cea mai inspirată decizie", considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

"Am ajuns la situaţia în care să-mi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit, după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea primăriei", a declarat Firea comentând stenograme dintr-o discuţie de partid din 30 noiembrie apărute sâmbătă în presă.

"Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi - încă colegii săi - trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă", a continuat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste.

Premierul a menţionat: "Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine...".

(A.C.)

-----

Preşedintele Senatului, Călin Popescu- Tăriceanu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarii de sectoare au discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor, potrivit unei surse din presă.

Aceştia au intrat în biroul lui Liviu Dragnea în jurul orei 12:20, informează News.ro.

Potrivit unor surse, anterior, primarul Capitalei Gabriela Firea s-ar fi aflat la Guvern, unde ar fi discutat cu premierul Mihai Tudose.

Recent, Gabriela Firea a exprimat nemulţumiri legate de sprijinul acordat de Guvern şi de colaborarea cu şeful Executivului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb