Urări avertisment pentru liberali din partea preşedintelui partidului

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2017

Urări avertisment pentru liberali din partea preşedintelui partidului

Liberalii au intrat în zodia alegerilor. Până la Congresul Naţional, în cadrul cărui va fi ales noul preşedinte al partidului, toate energiile sunt canalizate în scop electoral. Chiar şi mesajul de ziua partidului, transmis de preşedintele interimar Raluca Turcan, se referă la importanţa Congresului, pe care îl consideră unul dintre cele mai importante din istoria partidului.

Raluca Turcan este convinsă că lucrurile se vor clarifica definitiv în partid după alegerile interne, iar procesul de unificare va fi definitivat, chiar dacă există şi voci pesimiste, care vorbesc de dispariţia acestei formaţiuni: "La mulţi ani, dragi colegi liberali, la mulţi ani PNL! Dragi colegi liberali! La 142 de ani, în fiecare zi, Partidul Naţional Liberal infirmă o veche zicală românească: "Bătrâneţe - haine grele". PNL se apropie de un secol şi jumătate de viaţă şi, cu toate astea, continuă să întinerească. PNL nu şi-a schimbat esenţa: rămâne, de fapt, singura forţă politică profund optimistă, singurul partid care crede cu adevărat în şansele şi în capacitatea românilor de a-şi construi un viitor modern, liber şi democratic. PNL a trecut prin momente şi epoci de glorie şi de persecuţie. A trecut prin victorii superbe şi înfrângeri dureroase. Mai ales la greu, liberalii au avut puterea de a se ridica şi de a merge mai departe. Putem fi mândri că suntem partidul care a desăvârşit unitatea naţională a românilor acum aproape 100 de ani, putem fi mândri că suntem partidul care a adus în societatea românească modernizarea economică, egalitatea în drepturi a tuturor cetăţenilor. Am avut onoarea de a conduce Partidul Naţional Liberal într-un moment dificil şi n-am ezitat să accept această misiune pentru că am toată încrederea în valorile şi oamenii din PNL. Obiectivul în această foarte intensă perioadă a interimatului, a fost asigurarea echilibrului şi reclădirea încrederii. Am făcut tot posibilul ca acest obiectiv să devină realitate şi cred că a devenit. Astăzi sărbătorim 142 de ani de viaţă politică liberală şi ştim că drumul pe care mergem e un drum corect pentru România. După 1989, istoria a dat dreptate Partidului Naţional Liberal: viitorul României e un viitor liberal. Vor fi mulţi propovăduitori ai eşecului. Acest lucru s-a mai întâmplat şi, de fiecare dată liberalii au demonstrat că au forţă, pasiune, că nu se pierd şi nu se retrag. Este o energie extraordinară la membrii Partidului Naţional Liberal şi soluţia victoriei este punerea în valoare a acestei energii. Astăzi sărbătorim şi tot astăzi gândul nostru, al liberalilor, e la încercările ce vin. Am încheiat un proces de unificare şi vom marca trecerea într-o nouă etapă prin alegerile care vor consolida noua echipă de conducere. Vom pregăti agenda liberală pentru următorii ani, care vor fi plini de provocări. Ne aşteaptă un congres foarte important, unul din cele mai importante congrese din istoria Partidului Naţional Liberal. Sunt convinsă că va fi congresul clarificărilor şi al certitudinilor. Oamenii de dreapta din ţară aşteaptă o noua viziune şi o nouă acţiune politică, puternică, modernizatoare. Responsabilitatea congresului PNL este uriaşă, pe măsura aşteptărilor publice".

Convenţia Naţională a Partidului Naţional Liberal a fost convocată pentru data de 17 iunie, la Bucureşti, a decis în luna martie Consiliul Naţional de Coordonare al PNL. La eveniment vor participa 5.000 de oameni. Comisia pentru organizarea alegerilor interne este formată din Daniela Cîmpean, Florin Alexe, Ioan Bălan, Claudia Benchescu, Lucian Bode, Cristian Chirteş, Cristian Olteanu, Cezar Preda. Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Viorel Cataramă se vor lupta pentru şefia partidului, primii doi fiind creditaţi, în acest moment, cu cele mai mari şanse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb