Ursula von der Leyen a anunţat că va candida pentru încă un mandat la conducerea Comisiei Europene

F.D.
Internaţional / 19 februarie

Ursula von der Leyen a anunţat că va candida pentru încă un mandat la conducerea Comisiei Europene

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru încă un mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană Uniunea Creştin-Democrată (CDU), relatează AFP.

"În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept 'Spitzenkandidatin'"(candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întâlnire a conducerii partidului.

"Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat" de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bancile europene au avut anul trecut 100 de miliarde profit .UE urmeaza pas cu pas toate etapele ce ne duc pe toti catre federalizare totala .Pina si Serbia s-a dezis de Putin .Mandatul doamnei Usrsula von der Leyen va ramine in Istoria Europei ca un model de referinta politica, militara si sociala .Imensele sume de bani puse in joc stau marturie .Banii nu conteaza. 600 de miliarde de euro sunt oferiti prin PNRR ,granturi si imprumuturi cu dobinda foarte mica, iar PNRR va continua inca patru ani oferind natiunilor din UE imense sume de bani.In acelasi timp vor fi oferite Ucrainei alte sute de miliarde de euro..In viitorul imediat alte 600 de miliarde de eura vor fi parte a recostructiei Ucrainei iar procentele de peste 2 la suta din PIB vor fi repartizate armatelor europene nou formate .Cine isi imagineza ca poate opri aceste sume de bani si efectele benefice ale accesarii lor de catre toate natiunile europene (fara Ungaria ce se situeaza pro Moscova si Beyjing incercind sa influenteze si alegerile din Romania prin atitudinea lui Kelemen ,Barna ,Orban si Simion )se inseala amarnic .

    1. ...

      te uiti in oglinda vad

    mai lasa-ne

    Ce surpriza!

    De ce sa mai votezi in tara ta, daca oricum UE iti pune in fata un politruc neales de nimeni si a carui autoritate oricum e peste conducatorii alesi?

    Deciziile majore oricum le impune UE, achizitiile de vaccinuri, de armament, cotele de emigranti, politicienii locali doar executa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb