USR a fost cuprinsă de virusul dihoniei!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2017

USR a fost cuprinsă de virusul dihoniei!

Opoziţia îşi canalizează toate energiile pentru alegerile interne oferind un nesperat respire puterii. În PNL alegerile vor avea loc în iunie, în timp ce USR le are programate pentru luna mai.

Cuprinşi de febra electorală, parlamentarii USR reuşesc să se folosească de toate mijloacele de comunicare pentru a se certa între ei, de la televiziuni la conturi de socializare. Mai nou, liderul partidului, Nicuşor Dan, reuşeşte să aibă poziţii diferite de ale colegilor, pe cele mai diverse teme, de la alegerile interne până la primirea în partid a fostului premier, Dacian Cioloş. În plus, actualul lider este acuzat că refuză orice formă de dialog direct şi că transmite mesaje de la distanţă.

Deputatul USR Cristian Ghinea nu este de acord cu atacurile lui Nicuşor Dan la adresa colegilor: "Ce îi reproşăm lui Nicuşor Dan este acea ieşire in care ne-a făcut mincinoşi. Nu e nici o minciună acolo. Putem demonstra pe fapte ce am spus. Nu aşa se dezbate. Nu e înţelept să îţi acuzi colegii de minciună. A fost o greşeală din partea lui pe care i-am spus-o. Nicuşor Dan a ars punţi de comunicare interne atacând pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a comunica şi dezbate. Am spus adevărul şi orice usr-ist poate vedea asta. Conducerea va trebui să se obişnuiască că USR e altfel de partid". Nicuşor Dan neagă acuzaţiile, susţinând că în partid există o comunicare: "Eu am prezentat o situaţie obiectivă. Oricine poate să verifice dacă există sau nu dezbatere pe statut. Eu apreciez că există şi a început acum două luni. Este un calendar pe care l-am stabilit împreună cu preşedinţii de filiale judeţene, pe 11 februarie am stabilit acest calendar, pe statut vorbesc acum. S-a numit o comisie care să centralizeze toate propunerile, comisia asta a fost anunţată în martie. Tot atunci am anunţat şi coordonatorii de regiuni care să preia toate propunerile pe statut. S-a făcut o centralizare până pe 13 aprilie şi pe 22 aprilie, împreună cu toţi parlamentarii, toţi preşedinţii de filiale judeţene dezbatem statutul că asta văd că e problema. Pe chestiuni pe care este consens le introducem în statutul cu care mergem către Congres, unde există divergenţe, le identificăm şi punem Congresul să voteze care din opţiuni este mai bună".

Anterior, Nicuşor Dan îi atacase pe Tudor Benga şi Cristian Ghinea, care îl acuzaseră că refuză o dezbatere profundă legată de viitorul partidului: "Din păcate, apropierea Congresului USR începe să ne ia uşor minţile. (...) Un calendar clar de pregătire a Congresului a fost stabilit în şedinţa preşedinţilor de filiale judeţene din 11 februarie. În teleconferinţa cu preşedinţii filialelor judeţene din 28 februarie au fost anunţaţi responsabilii care să colecteze propunerile de la toţi membrii asupra Statutului. Până în 10 aprilie aceşti responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri. În 22 aprilie, comisia de jurişti va prezenta sinteza naţională către preşedinţii filialelor judeţene, care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care există puncte de vedere diferite, acestea urmând să fie tranşante de Congres. Tot în 22 aprilie se va discuta despre alte documente care să fie eventual aprobate de Congres în afara Statutului. Tudor şi Cristi ştiau aceste lucruri când au făcut declaraţiile publice. Dezbaterea internă chiar are loc. Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informaţii false transmise în spaţiul public. Să dezbatem, dar să nu ne minţim între noi".

Clotilde Armand, unul dintre cei mai vocali membrii ai partidului în ultimele campanii electorale, nu mai este nici ea de acord cu viziunea politică a lui Nicuşor Dan. Alegerile din USR vor avea loc în perioada 12 -14 mai, până atunci este timp suficient pentru noi dialoguri de la distanţă, fără nicio finalitate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O fi bine sa existe "discutii", poate argumentate, poate constructive, sau poate nu?

    O fi bine sa nu existe vreunul care are curajul sa deschida gura in fata sefului, sa-l contrazica? sau o fi rau?

    Si uite asa, cu ajutorul prietenilor parasutati de servicii sub guvernarea Ciolos (de altfel onorabila, daca o compari cu lautarii lui Dragnea) se mai compromite o incercare de a crea o altfel de forta politica in Republica Socialista Romania. Dincolo de greselile inerente inceputului de politica la nivel national, totusi Nicusor Dan a creat - aproape peste noapte - un brand pe care parasutatii de serviciu au misiunea de lupta sa-l confiste si sa niveleze terenul la sfarsit, sa nu mai ramana nimic original, sa vada toata lumea ca in RSR e voie sa se faca politica doar in paradigma consacrata, si aprobata, care nu pune in pericol actuala clasa politica. Marea greseala a USB a fost ca a creat USR pe fuga, cu primii veniti de oriunde care puteau demonstra un singur lucru: ca nu au mai fost membrii de partid. Indiferent la ce partid, in ce calitate si cu ce mesaj trecut. Baietii destepti din teritoriu au confiscat organizatiile si le-au inchis imediat ce au atins numarul potential maxim de posturi de conducere, ca nu cumva sa apara fenomenul nociv de concurenta. Corelat cu includerea la centru a baietilor din servicii, de aia tineri si nehaliti, care vor totul acum si aici, ca viata e scurta, s-a ajuns la situatia de acum. Un lucru e clar: un USR condus de Ghinea &Co ar fi bomboana de pe coliva sperantei de mai bine in politica, de schimbare a eternei paradigme, sustinuta de actuala clasa politica. Singura sansa este deschiderea adevaratului USR catre societatea civila, catrre oameni competenti, corecti si necompromisi de atitudinile lor trecute, nu de apartenente ce pot fi rezultatul implicarii civice responsabile, dar fara rezultat, din trecut. Oricum, decat un USR butonat de servicii, asa cum se da acum batalia, mai bine niciun USR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb