USR acuză că mâncarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean Sibiu este insuficientă

S.B.
Miscellanea / 4 aprilie 2023

USR acuză că mâncarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean Sibiu este insuficientă

Consilierii judeţeni USR au primit în ultimile luni mai multe semnale din partea sibienilor, referitoare la serviciul de catering al Spitalului Judeţean Sibiu. În replică, reprezentanţii spitalului au precizat că a transmis firmei de catering care asigură hrana pacienţilor mai multe notificări şi somaţii, atât verbal cât şi în scris, pentru a identifica şi aplica soluţii eficiente în vederea remedierii problemelor apărute, informează news.ro.

De asemenea, spitalul a informat verbal reprezentanţii firmei că ia în calcul rezilierea contractului, dacă problemele nu sunt remediate cu celeritate, mai arată SCJU Sibiu.

Conform comunicatului de presă al filialei USR Sibiu, a fost constatat că acest serviciu de catering în SCJU Sibiu nu atinge standardele aşteptate, fiind reclamate aspecte legate de calitatea, cantitatea şi promptitudinea livrării mâncării către pacienţi, producând disconfort celor aflaţi în recuperare sau cu regim dietetic, precum diabeticii. Sursa citată mai spune că este esenţial ca autorităţile responsabile să acţioneze urgent pentru a remedia situaţia şi a asigura hrană adecvată şi la timp pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale şi de recuperare.

"Este de notorietate faptul că a furniza trei mese zilnice de calitate, la costul de 22 lei pe zi, reprezintă o sarcină foarte dificilă, poate chiar imposibilă. Această situaţie trebuie abordată rapid de administraţia Spitalului Judeţean, să efectueze o analiză serioasa a stării actuale şi să ia în considerare revenirea la utilizarea bucătărie interne, pentru a îmbunătăţi calitatea şi promptitudinea serviciului de catering. Ştim care sunt considerentele pentru care s-a apelat la soluţia de catering, dar deja sunt mult prea multe plângeri care vizează calitatea serviciilor oferite şi probabil ca o nouă preselecţie de oferte ar duce la aceleaşi rezultate, din cauza sumelor mici alocate pentru raţia de hrană", a declarat consilierul judeţean Adrian Echert, Preşedinte Filială Locală USR Sibiu, potrivit sursei menţionate.

Acum un an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a încredinţat unei firme din Bucureşti contractul pentru prepararea şi transportul porţiilor de mâncare necesare bolnavilor internaţi însă cu o simpla căutare pe internet firma pare să aibă probleme si în alte judeţe unde asigura aceste servicii .

USR Sibiu pe aceasta cale solicita public o transparentizare completă a documentelor referitoare la contractul încheiat între Spitalul Judeţean şi furnizorul de servicii de catering dar şi corespondenţa purtată între cele două instituţii.. Este important sa subliniem faptul că serviciul de catering este unul de maximă importantă pentru sanatatea si siguranta alimentara a pacienţilor din întregul judeţ, motiv pentru care vom încerca sa semnalam de fiecare data cand ceva nu funcţionează în parametrii optimi.

"Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute care sunt cauzate în principal de bugete reduse, Consiliul Judetean ar trebui sa ia in considerare suplimentarea sumelor destinate hranei pacienţilor. În absenţa unei viziuni coerente asupra proiectului noului Spital Judeţean, alocarea unui buget suplimentar ar fi o soluţie de bun simţ şi responsabilitate pentru sibienii care merită o masă decentă", a mai declarat consilierul Adrian Echert.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce prostie,

    dar este in tara vreun spital cu alimentatia bolnavilor 

    la nivel acceptabil ??!! 

    va spun ca NU,

    fiind in domeniu de 20 de ani  

    USR este pe faras… Nu i mai voteaza nimeni …

    1. ...ar vrea noul USL sa fie asa...

    Membrii și simpatizanții USR sunt un pic cătrăniți că n-au transformat și spitalul ăla de la Sibiu în RUG. Ca celelalte spitale arzând de pe vremea lui Vlăduț Voiculescu.

    1. Membrii și simpatizanții USR sunt un pic cătrăniți pe trolii PSD si PNL plati din bani publici sa raspandeasca minciuni.

    Sa le trimită Iohanis de la palat niște resturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb