USR anunţă că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este aşteptat în Senat miercuri

M.C.
Politică / 6 februarie 2023

USR anunţă că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este aşteptat în Senat miercuri

USR a anunţat astăzi, prin vocea liderului de grup Radu Mihaiu, că au reuşit să obţină ca Senatul României să invite oficial la Ora Guvernului pe Cătălin Predoiu, în urma declaraţiilor acestuia că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, deşi nu există o sentinţă în acest sens. În replică, senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că este important că ministrul Predoiu şi-a cerut scuze şi că a recunoscut că a greşit, iar lucrurile, din punctul ei de vedere, sunt lămurite, informează News.ro.

"În sfârşit am reuşit să obţinem ca Senatul României să invite oficial la Ora Guvernului pe Cătălin Predoiu, care are să dea explicaţii foarte clare în ceea ce priveşte intervenţia sa inacceptabilă în care a mers dincolo de ce este normal într-o justiţie corectă, explicând că el ştie deja cum va fi decizia într-o hotărâre judecătorească", a anunţat liderul senatorilor USR, Radu Mihaiu.

El a arătat că ministrul Justiţiei este aşteptat în Senat miercuri, la ora 11.30. "Aşteptăm să fie prompt, să respecte instituţia Parlamentului şi să se prezintă să ne explice cum a putut să facă o astfel de încălcare gravă a regulilor din Justiţie", a mai spus el precizând că USR îi va invita în Parlament şi pe alţi miniştri, printre care Petre Daea, Lucian Bode şi Ligia Deca.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a afirmat că nu e prima dată când Cătălin Predoiu vine în Parlament, pentru că este deputat şi nu este nici la primul mandat de ministru.

"Ştie că trebuie să vină, când vom stabili de comun acord va veni şi îşi va exprima punctul de vedere. A spus-o domnul ministru, a fost o gafă, a fost o eroare, se poate întâmpla oricui, arătaţi-mi o singură persoană din lumea asta care să nu facă gafe şi să nu greşească. Cu toţii suntem supuşi unor erori, important e că şi-a cerut scuze şi că a recunoscut că a greşit şi lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt lămurite", a mai spus Gorghiu.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, şi-a cerut scuze public, după ce a afirmat într-un interviu că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, deşi nu există o sentinţă în acest sens. Ministrul Justiţiei afirmă că avea informaţia "din surse neoficiale" şi nu a verificat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb