USR - solicitare de urgentare a numirii Avocatului Poporului

T.M.
Politică / 30 mai 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, i-a solicitat, astăzi, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, demararea procedurilor de numire a Avocatului Poporului, propunerea USR, susţinută de PNL şi PMP, fiind Peter Eckstein-Kovacs.

Senatorul Adrian Wiener precizează că se impune urgentarea convocării unei şedinţe comune a Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare, având în vedere că funcţia de Avocat al Poporului este vacantă de pe data de 15 aprilie.

"Vrem ca ocuparea funcţiei să aibă loc cât mai curând, până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avem o nominalizare excelentă, la propunerea societăţii civile, în persoana lui Peter Eckstein-Kovacs. Funcţia de Avocat al Poporului este extrem de importantă. Toţi am realizat acest lucru mai ales în ultimii doi ani când Victor Ciorbea a ales să fie Avocatul infractorilor şi să nu mişte niciun deget pentru a apăra Justiţia. Începem reconstrucţia României cu oameni cinstiţi în funcţii publice, Peter este unul dintre ei", a spus Adrian Wiener, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Avocatul Poporului este numit în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului pe o durată de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului o singură dată.

"Constituţia României arată că mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani. Orice prelungire peste acest termen, precum cea potrivit căreia poate sta în funcţie până la depunerea jurământului actualului Avocat al Poporului, este neconstituţională. Consider că trebuie urgentată procedura de numire pentru că, în prezent, funcţia este ocupată de un personaj care nu apără interesele oamenilor, ba dimpotrivă. Parlamentul trebuie să declanşeze toate procedurile pentru o nouă numire cât mai curând", a arătat preşedintele Comisiei pentru constituţionalitate din Senat, George Dircă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb