Vaccinarea, principala temă de discuţie în tenisul mondial

(O.D.)
Ziarul BURSA #Sport #Sănătate / 1 noiembrie 2021

Vaccinarea, principala temă de discuţie în tenisul mondial

Vaccinarea sportivilor reprezintă o preocupare majoră pentru tenisul mondial. Nimic nu e obligatoriu, dar toate semnalele sunt că fără vaccin şansele unui performer să mai ajungă la toate turneele la care doreşte se reduc considerabil. Ministrul austriac al Sănătăţii l-a îndemnat pe jucătorul de tenis Dominic Thiem, numărul 9 mondial şi câştigătorul turneului US Open în 2020, să se vaccineze împotriva Covid-19. La începutul lunii octombrie, jucătorul în vârstă de 28 de ani a explicat că aşteaptă produsul societăţii farmaceutice americane Novavax, care utilizează o tehnologie diferită de cele folosite la vaccinurile actuale. El a precizat, totodată, că va opta pentru unul din vaccinurile deja aprobate, dacă nu va avea altă alegere. Vaccinurile clasice, denumite "inactive", ar putea fi disponibile abia în 2022, şi "nimic nu indică că ele ar prezenta avantaje în raport cu vaccinurile actuale", a comentat ministrul Wolfgang Muckstein, medic de profesie, pentru presa austriacă. El a avertizat asupra riscului de "Covid de lungă durată", inclusiv pentru tineri şi sportivi, cu simptome de oboseală, diminuare a concentrării, dureri corporale şi probleme respiratorii. "Noi avem şi pacienţi de 30 de ani la terapie intensivă", a insistat el, în timp ce Austria se confruntă cu o puternică creştere a contaminărilor. Responsabilul politic i-a mai transmis lui Thiem că îi propune o întâlnire "pentru a-i elimina incertitudinile". Cu doar 63,8% din populaţie complet vaccinată, Austria, una din ţările cele mai bogate din lume, se confruntă cu probleme în convingerea persoanelor care nu cred în utilitatea acestor vaccinuri.

Rusul Andrei Rublev, locul 6 ATP, a declarat că jucătorii de tenis care participă la turnee internaţionale ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului, deoarece o carantină de două săptămâni nu poate fi o opţiune pentru ei: "Din câte am înţeles, nu există în Australia obligativitatea ca noi să fim vaccinaţi. Se oferă o opţiune. Dacă eşti vaccinat, poţi petrece două săptămâni într-o «bulă» care include hotelul şi terenurile de tenis, unde te poţi antrena în continuare. După două săptămâni, îţi poţi continua viaţa normal. Însă dacă nu eşti vaccinat, eşti nevoit să petreci două săptămâni singur în camera de hotel. Organizatorii îţi oferă opţiunea de a fi vaccinat sau nu. Evident că o astfel de alternativă nu este potrivită pentru jucătorii de tenis. Categoric nu este opţiunea mea, însă poate pentru unii jucători este o opţiune confortabilă. Trebuie să fiu vaccinat. Vaccinul este necesar. Au existat atât de multe boli şi virusuri în trecut şi astăzi nu există altă cale fără un vaccin". Recent, ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, a spus că sportivii care vor participa la Australian Open trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă. Ulterior, premierul australian Scott Morrison a spus că vor fi acordate excepţii, cu condiţia ca persoanele nevaccinate să efectueze o perioadă de carantină de 14 zile. Turneul Australian Open va avea loc la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie 2022. Statul Victoria, a cărui capitală Melbourne va găzdui Openul de tenis al Australiei în ianuarie, a exclus să acorde o dispensă specială jucătorilor nevaccinaţi pentru ca ei să poată participa la turneu, ceea ce ar putea duce la excluderea de la competiţie a deţinătorului titlului şi liderul mondial Novak Djokovic. Jucătorul sârb, deţinătorul titlului la Melbourne şi aflat în căutarea celui de-al 21-lea titlu de Mare Şlem, a luat public poziţie împotriva vaccinurilor, refuzând să spună dacă el s-a vaccinat contra coronavirusului. Săptămâna trecută, el a pus la îndoială prezenţa sa la Australian Open.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sergio Aguero, în vârstă de 33 de ani, fotbalist la Barcelona, s-a prăbușit la ultimul meci al echipei catalane, în minutul 41, după ce a acuzat probleme de respirație.

    Ritmul cardiac al fotbalistului era mult peste limită, așa că a fost transportat la spital. În urma unui control amănunțit Aguero a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă. Acest fotbalst facea propaganda vaccinarii copiilor. 

    Acum o saptamana un alt fotbalist de la Dinamo, Rauta, s-a prabusit pe teren cu miocardita. A fost dus la spital. Este momentul ca evenimentul de fotbalist picat pe teren sa devina rubrica la pariuri pentru microbisti. Toti vaccinati. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb