Vaccinurile copilăriei care protejează împotriva infectării cu coronavirus

A.P.
Miscellanea / 11 august 2020

Vaccinurile copilăriei care protejează împotriva infectării cu coronavirus

Pe lângă imunitate şi anticorpi, cercetătorii caută în permanenţă explicaţii pentru care unele persoane se infectează mai uşor cu COVID-19, în timp ce alţi oameni sunt protejaţi în faţa infecţiei. Studiile continuă pe tot mapamondul, însă unul dintre motive ar părea să fie vaccinurile copilăriei, scrie Jurnalul Prahovean.

Andrew Badley, un cercetător din Minnesota, a căutat legătura dintre COVID-19 şi vaccinările copilăriei, implicând peste 137.000 de pacienţi în cercetările sale. Acesta a încercat, astfel, să clarifice de ce unii oameni sunt protejaţi în calea infecţiei, iar alţii nu.

Vaccinul pentru variolă, spre exemplu, proteja şi împotriva rujeolei şi a tusei convulsive. Se pare că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecţiei cu COVID-19 au fost asociate cu o rată mai mică de infectare cu noul coronavirus.

Spre exemplu, cei care s-au vaccinat contra pneumoniei recent, au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalţi care nu au făcut acest vaccin. Pe de altă parte, cei care au făcut vaccinul anti-poliomielitic sunt şi mai bine protejaţi, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.

Studiul realizat de cercetătorii americani este doar observaţional, însă experţii caută o modalitate de a cuantifica activitatea acestor vaccinuri asupra coronavirusului pentru a servi drept reper pentru noile vaccinuri create de companii. Dacă vaccinurile existente vor părea la fel de protectoare ca şi cele în curs de dezvoltare, atunci acestea ar putea schimba întreaga strategie mondială de vaccinare, detaliază Jurnalul Prahovean.

Noile cercetări sugerează că unii dintre noi ar putea fi parţial protejaţi de virusul SARS- CoV-2 datorită faptului că organismul nostru s-a mai întâlnit în trecut cu coronavirusurile specifice răcelilor, citează antena3.ro. Imunitatea unora dintre noi s-ar putea datora întâlnirilor anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi cele care provoacă răceala.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta-i vrăjeală pentru a convinge lumea că vaccinurile e bune. Lumea trebuie să dorească vaccinarea, asta e ideea.

    1. Da bre, nea Cristiane, e bune. Nu te mai lua după toți imbecilii care n-are 4 clase. Ia-te după cei care în mod indubitabil au o carieră academică de necontestat, oameni cu multă minte și care știu a buchisi în tratatele de specialitate și care le mai și scriu... PS. Câte clase are matale? Una mai mult ca trenul?

      El e din Teleorman și de aceea nu conjuga bine. E mulți ma, e bune, etc, etc.. Am avut un băiat în armata din zona aia și asa vorbea, asa ca asta e..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb