Valerian Vreme: România este o ţară sigură pentru investiţiile străine în domeniul IT&C

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 octombrie 2011

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, se află în această săptămână într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat atât de către autorităţile americane din domeniu, dar şi de către reprezentanţii unor companii de IT americane. Pe parcursul întrevederilor programate la Washington D.C., delegaţia română va prezenta proiectele majore pe care autorităţile române le derulează în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Va fi pus accentul pe implementarea Strategiilor Naţionale de Broadband şi E-guvernare, urmând a fi propusă o colaborare cu partea americană, în vederea unui schimb de experienţă şi de bune practici.

Ministrul Comunicaţiilor a spus: "România este pregătită pentru aplicaţiile viitorului fiind una dintre cele mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est. Un avantaj important îl reprezintă resursa umană, prin numărul mare de specialişti în domeniul IT&C". Valerian Vreme a subliniat faptul că România ocupă locul 2 în lume la viteza internetului conform studiilor făcute şi a evidenţiat faptul că marile companii (IBM, Oracle, Hp, Huawei) sunt deja prezente pe piaţa românească.

Fonduri europene, în valoare de 84 de milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă în zonele defavorizate

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, alături de Corneliu Mănescu, coordonator al proiectului Ro-Net şi Emilian Zahan, director cabinet, au participat recent la Bruxelles, la întâlnirea cu experţii de la DG Regio şi DG Infso. În cadrul întâlnirii cu caracter tehnic au fost stabilite ultimele detalii ale Proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă în zonele defavorizate (Ro-Net), structura cadru a proiectului şi modelul operaţional propus de partea română. "Facem toate eforturile necesare pentru punerea în acţiune a proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de banda largă în zonele defavorizate. O penetrare broadband sporită va permite o micşorare a diferenţelor între mediul urban şi cel rural. De aceea, prin Strategia de broadband, ne propunem să acoperim până în 2015 toate cele 3600 de < zone albe >, pentru a asigura accesul la informaţie şi cunoaştere tuturor românilor", a susţinut ministrul Valerian Vreme.

Întâlnirea cu experţii tehnici a făcut parte din ultima etapă necesară completării documentaţiei de proiect pentru pregătirea prenotificării oficiale şi elaborarea studiului de fezabilitate.

O altă temă a discuţiilor s-a axat pe prezentarea noului model de finanţare propus de Comisia Europeană în cadrul Programului "Connecting Europe Facility" pentru care va fi alocat un fond de 9,2 miliarde euro în perioada 2014-2020 şi va sprijini investiţiile în reţele rapide de bandă largă şi servicii digitale pan europene.

În şedinţa de Guvern din data de 5 octombrie, a fost aprobat memorandumul pentru dezvoltarea broadband - construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate prin fonduri structurale. În iunie 2011, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a avut la Bruxelles o întrevedere cu Johannes Hann, Comisarul European pentru Politică Regională, în cadrul căreia a prezentat Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de bandă largă în zonele albe (defavorizate). Alocarea de către Uniunea Europeană a celor 84 milioane de euro a fost obţinută de România în urma adoptării, în 2009, a Strategiei naţionale de broadband, urmărind extinderea acoperirii internetului broadband în zonele fără acces.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb