Valeriu Zgonea: "Traian Băsescu blochează scăderea preţurilor la energie"

F.A.
Companii #Energie / 8 ianuarie 2014

Preşedintele Traian Băsescu continuă să saboteze eforturile Guvernului USL şi blochează scăderea preţurilor la energie, consideră preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, criticând iniţiativa şefului statului de a retrimite Parlamentului spre reexaminare legea de aprobare a ordonanţei prin care este reeşalonată acordarea de certificate verzi.

Valeriu Zgonea acuză faptul că orice întârziere în aplicarea acestei modificări afectează relansarea industriei româneşti.

"Preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului Legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2013, ordonanţă prin care preţul facturii la energie electrică, atât pentru populaţie, dar mai ales pentru industrie, ar fi scăzut ca urmare a reeşalonării acordării unor certificate verzi către producătorii de energie din surse regenerabile. Deşi Comisia Europeană a trimis un prim răspuns pozitiv pentru această modificare, preşedintele nu este de acord ca românii să plătească mai puţin factura la energie electrică. Pe Traian Băsescu îl interesează numai să pună beţe în roate Guvernului. De aceea face tot posibilul pentru a amâna intrarea în vigoare a acestei modificări. Efectele sabotajului preşedintelui se vor resimţi în buzunarul cetăţenilor, dar mai grav este că afectează relansarea industriei româneşti, prin creşterea costurilor", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În cererea de reexaminare, preşedinţia arată că această modificare a schemei de ajutor de stat acordat energiei regenerabile nu a fost pre-notificată la Comisia Europeană, că este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In orice tara civilizata,atunci cand faci o afirmatie ,o sustii prin fapte.La noi,politicienii natangi cred ca pot ascunde gunoiul sub presul torentului de invective cu care il gratuleaza pe presedinte.Nu era mai simplu pentru D-l Zgonea ,un biet neica nimeni la CFR ,sa faca publice prenotificarea transmisa de guvern si raspunsul Comisiei Europene?Din pacate pentru el nu le detine ,iar pozitia guvernului este cea care expune Romania unor penalizari serioase din partea comisiei,pentru nerespectarea legislatiei europene.Cine provoaca pierderi tarii,presedentia sau USL-ul,reprezentat de guvern si CFR-istul ratat profesional?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb