Vanbet planifică investiţii de peste 3 milioane de euro, pentru acest an

TATIANA SILVESTRU
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2016

Vanbet planifică investiţii de peste 3 milioane de euro, pentru acest an

Administratorul Vanbet, acuzat că a dat mită 3000 de lei

Societatea românească Vanbet, cu activitate în creşterea păsărilor şi ierbivorelor, din judeţul Vaslui, planifică investiţii de peste 3 milioane de euro, în anul 2016, potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de către societate. Banii sunt destinaţi finalizării unei fabrici de nutreţuri combinate (FNC), a unei fabrici de procesare a cărnii de pasăre şi în activităţi de pătrundere pe segmentul bio al pieţei.

"În construirea FNC investim circa 500.000 de euro şi sperăm să fie gata în 3-4 luni. Unitatea de procesare este proiectată pentru o capacitate de 5 tone de preparate pe zi. Pe segmentul bio investim într-o fermă de găini pentru ouă şi vom avea şi pui cu creştere lentă pentru producţia de carne de pui bio", a declarat Fănel Bogos, administratorul SC Vanbet.

Pentru anul 2015, Vanbet a anunţat o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro în creştere cu 40%, faţă de 2014. Potrivit administratorului Vanbet, Fănel Bogos, produsele companiei ajung în aproape toată ţara.

Societatea exportă 3-5 tone pe zi de carne de pui în Ungaria şi 2-3 tone pe zi în Bulgaria. Cu un număr de circa 1.000 de angajaţi, producţia Vanbet se ridică în prezent la o medie de 450.000 de ouă pe zi şi 9 milioane de pui de carne pe an. Circa 40% din producţie se vinde acum prin cooperativa "Ţara mea", care are ca partener Kaufland.

Procurorii DNA Bacău au dispus, la finele săptămânii trecute, trimiterea în judecată a administratorului Vanbet, Fănel Bogos şi a lui Carmen Bodea (în stare de arest la domiciliu), director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii susţin că, în luna ianuarie 2016, inculpata Bodea Carmen-Carleta a primit de la inculpatul Bogos Fănel, administrator al mai multor societăţi comerciale, suma de 3.000 lei, în legătură cu atribuţiile sale de director executiv al DSVSA Bacău.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpată pentru a prelua probe (ouă) puse la dispoziţie de omul de afaceri, în scopul efectuării analizelor asupra acestora cu încălcarea procedurilor interne privind achitarea contravalorii analizelor solicitate şi în scopul influenţării rezultatelor analizelor asupra acestor produse alimentare, potrivit DNA.

La o zi de la învinuire, sâmbătă, Vanbet a celebrat aniversarea a 15 ani de activitate. La eveniment îşi anunţaseră prezenţa oficialităţi precum ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, însă în ultimul moment domnia sa a anunţat că nu poate ajunge.

Potrivit publicaţiei topiasi.ro, la sfârşitul lunii trecute, Adunarea Creditorilor de la Avicola a acceptat o ofertă de 3,2 milioane euro, fără TVA, de la firma Vanbet SRL, pentru vânzarea mai multor imobile ale firmei din Târgu Frumos şi comuna Ion Neculce. Este vorba de sediul administrativ, ferme de creştere a păsărilor, fabrica de nutreţuri şi abatorul societăţii. Conform legii, administratorul judiciar a făcut publică oferta, anunţând că până la începutul lunii mai este aşteptată o supraofertă mai mare cu cel puţin 64.000 de euro. În cazul în care această ofertă va lipsi, imobilele vor ajunge la Vanbet, societate a omului de afaceri Fănel Bogos. Anterior, la Avicola, firmă aflată în faliment, a fost înregistrată o ofertă de 3 milioane de euro de la Rom Trading Company Iaşi, respinsă însă de Adunarea Creditorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb