Vasile Dîncu, evaluat pozitiv de şeful Guvernului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2022

Vasile Dîncu, evaluat pozitiv de şeful Guvernului

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, cel despre care se spune că ar putea fi supus unei remanieri guvernamentale, este deocamdată în graţiile premierului Nicolae Ciucă.

"Dacă doriţi să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în domeniul apărării, trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la Summitul NATO de la Madrid. Ministerul Apărării Naţionale reprezintă o componentă importantă în demersul politico-militar făcut de la nivelul preşedintelui ţării, inclusiv la nivelul ministrului apărării şi până în acest moment există evaluări care pot fi considerate ca pozitive şi evaluări care pot fi considerate ca negative. Dacă privim la ce s-a întâmplat la Summitul de la Madrid şi la activitatea Ministerului Apărării Naţionale, putem spune că e un rezultat foarte bun pentru noi. (...) Nu sunt aici să discut despre un anumit ministru sau despre altul. Dacă voi avea vreodată o decizie de luat, aveţi convingerea că o voi lua fără nicio reţinere", a declarat premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, ieri, la o conferinţă de presă organizată la Sinaia, unde a avut o întălnire cu liderii regionali liberali.

Şeful Guvernului s-a referit şi la situaţia creată de liderii UDMR care au fost prezenţi la discursul cu tentă rasistă rostit de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tuşnad.

"A fost un angajament al nostru, al tuturor, să îi solicităm explicaţii lui Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Explicaţiile au cuprins trei puncte principale. Primul a fost că domnul Hunor nu a participat la acea activitate. Al doilea este că el nu poate să fie învinuit pentru ce au spus alţii. Al treilea, că a fost vorba de elemente, de comentarii de nuanţă pe care le va explica personal. Ceea ce este important este faptul că, din discuţiile avute, a reieşit foarte clar că nici dumnealui şi nici UDMR nu se îndepărtează de la principiile democratice euro-atlantice. E o explicaţie care în momentul de faţă ne permite să menţinem stabilitatea politică şi a coaliţiei", a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că liderul UDMR, Kelemen Hunor s-a angajat să ofere o explicaţie publică în legătură cu participarea sa la evenimentele ce au avut loc la Băile Tuşnad, evenimente la care a participat şeful guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, şi mai mulţi membri ai Cabinetului său.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. & "Recomandat" , probabil, că știe cu ,,pupat pe portofel", ? Unii țin banii la ciorap, alții prin chiloți, babele prin batista de muci și de transpirație, ?

    Domnul Dancu este primul conducator al Armatei Romaniei din ultimii 12 ani care a inteles problemele militarilor privind pozitia si statutul lor in societate, problemele lor financiare, precum si problemele pensionarilor militari, a celor disponibilizati si discriminarea care se manifesta in calcului pensiilor militarilor, calcul care, in urma masinatiunilor securistilor din 2010 si ulterioare, se face in functie de anul iesirii la pensie.

    Domnul Dancu este primul conducator al Armatei care a si incercat sa rezolve acete probleme.  

    Si Domnul Dancu a crezut ca poate sa le rezolve.  

    Ei, dar nu-i chiar asa.  

    Discutia cu remanierea d-sale, a fost generata nemultumirea securistilor in privinta celor cateva proiecte de acte normative pe care domnul Dancu le-a promovat si care, daca ar fi fost adoptate, ar fi inlaturat urmarile asupra militarilor si a pensionarilor militari, a masinatiunilor securistilor facute in vremea lui Boc, (delirul lor) cu pensiile "nesimtite ele militarilor", masinatiuni in urma carora ei, cei care au urmarit, ascultat, arestat, torturat, condamnat si ucis romani si-au umflat la zeci de mii pensiile. Si ar fi fost dezafectata si actiunea care s-a facut in 2015 cu legea 223 a pensiilor militare - cand aceasta lege emisa de Parlament si Promulgata de Presedinte, a fost inlocuita la 11 dec 2015 prin art. 40 din OUG 57, cu un text facut de securistii lui Ciolos, ar fi fost inlaturata actiunea ilegala a lui Vasilescu lia si Dragnea, Tudose, care au modificat retroactiv o lege si prin OUg 59 si au blocat actualizarea pensiilor militarilor pensionati anterior, si ar fi fost inlaturate si urmarile alte altor ilegalitati care se aplica acum pensiilor militare.  

    Cu alte cuvinte, intreaga munca de 12 ani a securistilor, indreptata impotriva militarilor Romaniei activi si in rezerva si retragere, "nestiuta si nevazuta" de Presedintele si Parlamentul Romaniei, de Ciuca, care in acesti ani a fost acolo, in fruntea Armatei Romaniei si acum a Guvernului Romaniei, de Justitia din Romania, de Curtea Constitutionala a Romaniei, de catre Avocatul Poporului, de catre cei de la Consiliul Legislativ - ar fi fost in pericol sa se naruie si Armata Romana, militarii romani activi, pensionarii militari, rezervisti sau in retragere, prin adoptarea initiativelor legislative propuse de domnul Dancu, Ministrul al Apararii Romaniei si-ar fi redobandit statutul si drepturile care l-i se cuvin in Romania  

    Dar acum, incet incet a fost pus la punct si domnul Dancu. Probabil ca acum a inteles si d-sa ca "securitatea" a fost si este la putere in Romania si Parlamentul, Presedintele, Primul- Ministrul, Ministrii, Justitia CCR .... in Romania nu sunt de capul lor si nu face fiecare ce vrea.  

    Si, ca in sedinta de guvern de mai zilele trecute, cand domnul Dancu a prezentat proiectul Statutului cadrelor militare si i s-a recomandat ca discutarea acestei probleme sa fie facuta atunci cand se vor discuta si Legile Sigurantei Nationale, adica la "sfantul asteapta", (ca securitatea nu are interesul sa-si piarda puterea) si domnul Ministru al Apararii a zis "da domnule Prim-Ministru", asa si cu remanierea.  

    Da domnule Prim- Ministru.  

    Ei, asa da! 

    Si a scapat domnul Dancu de remaniere, ca s-a invatat minte.  

    Si s-a-u dus .acului proiectul cu legile Sigurantei Nationale si proiectul privind Statutul .. si Plx 119, si Plx 221, si ..

     

    1. schimba ochelarii , securistii il imping din spate pe dancu de vreo douazeci de ani .

    Cine ma asta care are 10 morti in spate pe timp de pace. Sunteti dusi toti, locul astuia este la p.usc.arie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb