Veniturile minerilor de la Compania Naţională a Uraniului ar putea fi majorate de la 1 februarie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 2 februarie 2015

Veniturile minerilor de la Compania Naţională a Uraniului ar putea fi majorate de la 1 februarie

Veniturile minerilor de la Compania Naţională a Uraniului ar putea creşte de la 1 februarie 2015, conform unui protocol semnat, vineri, de reprezentanţii Ministerului Energiei, cei ai minerilor şi ai altor părţi implicate.

O delegaţie a Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, condusă de ministrul Andrei Gerea, s-a deplasat la Sucursala Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului pentru a discuta revendicările minerilor de la exploatarea Crucea.

Ministerul Energiei precizează: "În urma negocierilor, la care au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice s-a ajuns la un acord, condiţiile fiind statuate în cadrul unui protocol semnat de toate părţile implicate. Astfel, a fost agreată o nouă formulă de calcul a salariului pentru angajaţii din subteran şi pentru cei de la staţiile de preparare, în aşa fel încât minerii să beneficieze de creşterea veniturilor începând cu data de 1 februarie 2015. Aplicarea acestei măsuri permite apropierea salariilor de la exploatarea de uraniu de nivelul venitului mediu din sectorul mineritului".

Prin protocol a fost consfinţită şi respectarea în continuare a prevederilor contractului colectiv de muncă referitoare la acordarea primelor de Paşte, Ziua Mineritului şi de Crăciun.

În urma discuţiilor s-au stabilit, printre altele, înaintarea către Ministerul Muncii a documentaţiei privind modul de calcul al pensiei, precum şi pregătirea documentaţiei în vederea efectuării de demersuri pentru modificarea prin HG a valorii mesei mesei antidot.

Semnarea protocolului pune capăt celor cinci zile de proteste ale salariaţilor de la sucursala CNU Suceava, pentru perioada 26-30 ianuarie personalul sucursalei urmând să fie pontat în concediu de odihnă, mai precizează comunicatul.

"Înţelegem condiţiile grele în care se desfăşoară munca în subteran, iar măsurile decise pentru o mai bună recompensare a eforturilor şi a expunerii la un mediu neprielnic sănătăţii sunt ceea ce putem face pentru mineri în acest moment. Vom studia cu atenţie punctele care ne-au fost semnalate şi cu siguranţă vom susţine viitoare schimbări legislative necesare oamenilor care lucrează în acest sector. De asemenea, considerăm că se impune o analiză atentă a modului de salarizare, a relaţiilor de muncă şi a condiţiilor de securitate în muncă", a declarat Andrei Gerea.

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), în data de 26 ianuarie, minerii au declanşat un protest spontan, care nu a fost asumat de sindicatul Sucursalei Suceava.

Pe 27 ianuarie, a doua zi de protest, organizatorii acestui demers au prezentat conducerii CNU Bucureşti şi conducerii Sucursalei Suceava o listă de 10 revendicări, potrivit Agerpres. Sucursala Suceava administrează singura exploatare activă de uraniu din ţară, din zăcământul Crucea - Botuşana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb