VICTOR GOLFIŢĂ, ŞEF DE ŞANTIER: "Arena de atletism - o carte de vizită a Municipiului Craiova"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2020

"Arena de atletism - o carte de vizită a Municipiului Craiova"

Noua arenă de atletism este o carte de vizită a Municipiului Craiova, consideră şeful de şantier Victor Golfiţă, care reprezintă compania Recon - antreprenorul proiectului. Printre altele, domnia sa ne-a declarat: "A ieşit o lucrare bună, bine bugetată, iar timpul a fost provocator. Este vorba despre un stadion de atletism cu o capacitate de peste 5000 de locuri, realizat în zece luni şi compus din suprafaţă de joc, o zonă de încălzire, o pistă de 200 de m şi una de 400 de m pentru alergare, cu infrastructură, tribune şi iluminat pe cele două zone.

La infrastructură am consumat cele mai multe resurse. Adică din cele zece luni în care am derulat investiţia, cinci luni am lucrat la infrastrura din subteran, adică la ceea ce nu se vede. Pentru că stadionul se află situat pe albia Jiului, într-o zonă mlăştinoasă, am folosit 600 de piloţi, 5000 de metri cubi de beton şi 1300 de tone de armătură, care nu se văd.

Această infrastructură este sub fundaţia de la nocturnă, unde sunt stâlpii de iluminat, sub toate tribunele care există, sub zona de warm up. Numai zona de tribună are peste 5000 de mp, întreg stadionul întinzându-se pe o suprafaţă de 35.000 de mp.

Însă ceea ce atrage în final este iluminatul nocturnei, care pune în valoare toată opera. Mă bucur că am reuşit să facem un update şi să montăm corpuri de iluminat pe LED. Astfel, consumul va fi mai redus cu jumătate faţă de cel al becurilor obişnuite. Avantajul, aşadar, este o reducere foarte mare a valorii facturilor la energie electrică, iar proiectul pus în practică nu a fost mai scump faţă de proiectul de iluminat cu lumină caldă".

Potrivit domnului Golfiţă, noul teren de atletism din Craiova va fi omologat la gradul II, deşi este prevăzut în proiect ca teren de gradul III, însă modul de realizare şi dotările au fost făcute pentru a putea fi omologat gradul II: "Adică va fi singurul din ţară unde vor putea fi organizate balcaniade, competiţii internaţionale etc. Este un stadion pentru atletism, dar terenul are dimensiunile necesare care să permită şi meciuri de fotbal, dar cel mult din Liga a doua. Însă echipele se pot antrena seara, în cazul în care vom avea meciuri internaţionale în zonă. Sunt 35 de cluburi sportive în Craiova care abia aş­teaptă să îl folosească, astfel încât acest stadion a picat mănuşă pentru cei de aici".

Victor Golfiţă ne-a mai spus că, în prezent, un stadion similar se construieşte la Buzău, fiind în proiectare alte asfel de terenuri la Braşov, Timişoara şi Tulcea.

"Ne dorim să participăm şi la alte proiecte de acest gen, pentru că am văzut cum se lucrează şi am văzut că se poate să reuşim cu echipa pe care o avem, iar rezultatele bune se obţin în echipă, nu individual", a conchis reprezentantul Recon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb