VICTOR NEGRESCU, DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE:  România nu se află în situaţia de a putea fi confruntată cu activarea articolului 7

F.M.
Internaţional / 16 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, la Alba Iulia, că România nu se află în prezent în situaţia de a fi confruntată cu posibilitatea declanşării Articolului 7, el susţinând că a remarcat că cei mai vocali politicieni europeni care fac referire la ţara noastră sunt cei care vor să ocupe diverse demnităţi.

Ministrul a adăugat că în Parlamentul European există "formaţiuni de dreapta, formaţiuni de stânga, formaţiuni extremiste, care pot lua cuvântul şi spune diferite lucruri" despre România sau despre guvernele României.

"Important pentru noi este să înţelegem că e vorba de o dezbatere politică şi, din nefericire, această dezbatere politică la nivel european va deveni din ce în ce mai aprinsă. Şi am remarcat deja că există lideri europeni care şi-au anunţat intenţia de a candida la viitoarele alegeri, de a fi viitori preşedinţi ai Comisiei Europene şi remarc că cei mai vocali lideri europeni care fac referire la România sunt aceştia care vor să ocupe astfel de demnităţi, în general venind din formaţiuni politice la care nu sunt reprezentate formaţiunile din arcul guvernamental. În contextul acesta, este important să fim precauţi, dezbaterea politică poate merge în orice sens, dar cel mai clar şi cel mai important este că România este dispusă la dialog", a susţinut ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Potrivit acestuia, important este că există dialog. "Cred eu că (dialogul - n.r.) ne va permite să nu ajungem într-o astfel de situaţie şi să limităm ambiţiile politice sau disputele politice europene care, inevitabil, pot face referire la România sau la alte state membre", a precizat Victor Negrescu.

Mecanismul prevăzut în Articolul 7 al Tratatului UE, zis şi "arma nucleară" instituţională a UE, este prevăzut ca ultimă soluţie pentru a exercita presiuni asupra unei ţări unde instituţiile europene consideră că există un risc de încălcare "gravă şi persistentă" a valorilor UE, inclusiv a statului de drept.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. NU, dar conditiile sunt intrunite! " A se afla in situatia de .... " inseamna ca baietii aia de la UE sa se fi apucat deja sa redacteze niste documente.

    Dar, repet: calitatea actului de guvernare si caracteristicile sale CER ACTIVAREA ARTICOLULUI 7!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb