VICTOR PONTA: "I-am cerut preşedintelui Băsescu să-l graţieze pe Gică Popescu"

A.B.
Politică / 6 februarie 2021

"I-am cerut preşedintelui Băsescu să-l graţieze pe Gică Popescu"

Fostul premier Victor Ponta a declarat, sâmbătă dimineaţă, la emisiunea Digisport Matinal, că în 2014 i-a cerut preşedintelui din acea vreme, Traian Băsescu, să-l graţieze pe Gheorghe Popescu, condamnat în Dosarul Transferurilor,a transmis News.ro.

"După ce s-a întâmplat nenorocirea cu condamnarea lui Popescu, m-am dus la Băsescu, era preşedinte, i-am spus că îi fac propunerea de graţiere pentru Gică Popescu şi dumneavoastră ieşiţi şi spuneţi că nenorocitul de Ponta a vrut asta, o să zică lumea că eu sunt nenorocit. Băsescu a spus că nu, am ieşit, am sunat un prieten şi i-am zis să o sune pe Elena Udrea, poate îl convinge ea, dar el nu a vrut. Nu l-am înţeles, cred că regretă şi acum. Eu am fost convins că Popescu va fi achitat. Cred că Băsescu s-a gândit că nu e bine să graţieze pe cineva", a declarat Ponta la Digisport Matinal.

În 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

La acea vreme, Traian Băsescu a spus că nu a facut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut niciuna, nici măcar pe motive umanitare. El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cred ca , moral ,poate fi gratiat cel ce fura o paine ,nu si cel care are milioane si mai fura alte 1-2-3 din lacomie nestinsa ! In acelasi tmp , ma surprinde puseul de corectitudine morala al lui Basescu care nu mi s-a parut insensibil la clinchetul argintilor !

    1. N-ar trebui să te surprindă. Băsescu este un tip corect,atât de corect încât si-a facut mult rau,mai ales că a fost vânat de toți! Cred că cerea atât de hotărât ca procurorii sa-si facă datoria si serviciile la fel , incat aceștia n-au îndrăznit sa-i atragă atenția asupra proprilui frate ! Nu mă credeti naiv,eu cred in acest tip de gandire ,ff rar!

    gica a platit pentru ce a facut dar ma intreb tu mai pontilica cand ai sa platesti raul care lai facut tarii

    sa presupunem ca-l credem ca el nu a fost in sptatele nici unui trafic de influenta dar ceea ce spune acum este exact asta in conditiile in care la momentul acela nu a facut nimic sa iasa public si sa spuna cebva in favoarea baciului decat scuze inventate acum sa "se scoata " ulterior infundandu-se singur in oricare varianta deschide gura de tont ce e ..("cand esti in rahat nu trebuie sa deschizi gura" ) ..acum ce urmeaza ? sa faca trafic de influenta pentru pretenu' Sebi sa nu "guițe"?

    IA gargara cu FRANA mama ta de Mickey Mouse

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb