VICTOR PONTA: Ordonanţa 114 accelerează intrarea în criza economică

T.B.
Politică / 19 ianuarie 2019

Victor Ponta

Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că în anul 2019 în România "este cea mai gravă corupţie din '95 încoace" şi că în prezent nu se mai fură cu geanta, ci cu acte normative. Ponta spune că România va intra în criză economică şi ordonanţa 114, pe care o denumeşte "ordonanţa disperării" accelerează intrarea ţării în criză.

"În 2019 este cea mai gravă corupţie din 95 încoace, pentru că spre deosebire de corupţia care înainte funcţiona cu geanta de bani, cu plicul cu contractul, acum se fură cu ordonanţa de urgenţă cu hotărârea de guvern şi cu decizii ale miniştrlor".

El a dat ca exemplu ordonanţa 114, pe care a denumit-o "ordonanţa disperării" şi care plafonează preţul gazelor din intern, act normativ de pe urma căruia Ponta susţine că beneficiză firma Interagro din Teleroman.

"La ANAF s-a pus o doamnă care n-are nicio legătură cu ANAF-ul, nu o cunosc dar n-a lucrat niciodată, de ce? Pentru că nu se poate închide bugetul dacă nu falsifică datele din buget.. Ioana (Petrescu, fost ministru al Finanţelor - n.r.) ştie foarte bine, mi-a spus de zece ori anul trecut, «măi nu au cum să se închidă«» şi i-am spus: «stai iniştită că le falsifică, datele». Şi Grecia tot aşa a făcut, doi ani trei ani, patru ani au dat date false şi când a venit momentul adevărului uite, suferă de zece ani" a afirmat Ponta, potrivit News.ro.

Fostul prim-ministru a mai spus şi că România va intra în criză economică, "cu siguranţă", acuzând Guvernul că a creat un "Caritas bugetar".

"Cifrele nu mint niciodată. Ne ducem exact la anul 2010: peste un miliard de euro pe lună deficit comercial, deficitul de cont curent, deficitul bugetar. E un Caritas acuma. Vâlcov, cu Teodorovici, cu Dragnea au construit un Caritas bugetar: se tot umflă, tot adaugă, când va cădea, va cădea tot. Ordonanţa asta a disperării, 114, nu face decât să accelereze intrarea României în criză bugetară şi economică", a mai spus liderul Pro România.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cine îl asculta pe papagalul asta pe post de tătar scopit?Mai ții minte când te-ai dus in Dubai cu Ghiță nu de la portița?Cand ai pus taxa de 7 cenți la benzina?Esti un om de nimic. Lingi unde scuipi.Securist nenorocit și vânzător de țara pt reparație la genunchi.

    1. Toatä România il asculta pe Ponta! El stie cel mai bine cum functioneazä CLANUL MAFIOT PSD! Continuati sä faceti propagandä mincinoasä in favoarea PENALULUI DRAGNEA!! Veti infunda puscaria împreuna cu el! Nu veti scäpa!

    Draga d-le Ponta, eu sunt un om simplu.

    Mie a inceput sa imi scada rata la banca pt casa in care stau si pentru care muncesc.  

    Atata conteaza pentru mine, d-le Ponta!  

    Mie nu imi creste pulsul cand nu se realizeaza cifrele globale si obiectivele macro si profitul la banci , mie imi creste pulsul cand rata la casa imi creste in interval de 9 luni cu 55% pentru ca robor 3m la momentul semnarii creditului era 0.9 % si apoi s-a dus in 9 luni la 3.36 % (din pix, pentru ca asa au vrut primele 10 banci care STABILESC CARTELIZAT ROBOR-UL SUB ARIPA PROTECTOARE A BNR SI A ANPC ! )  

    Ma intelegeti dumneavoastra pe mine ?  

    Isarescu foloseste alternativ sau concomitent : a. rata de schimb eur-ron sau b. evolutia dobanzilor la leu PENTRU A SANTAJA CLASA POLITICA SI SOCIETATEA IN VEDEREA PROTEJARII SALE, A RUDELOR SALE PLASATE LA BNR SI IN SISTEMUL BANCAR SI A INTREGULUI GHEM DE OAMENI MURDARI PROXIMI LUI SI INTERESELOR LOR DE LA BNR !

    Acest ghem trebuie excizat chirurgical de la BNR! De 30 de ani Isarescu nenoroceste continuu economia Romaniei ! Nu am sa il iert pentru inflatia de 3 cifre procentuale (anual) care a trimis la morga intreaga economie romanesca pentru a face loc in Romania actorilor economici straini! Ar trebui spanzurat la Piata Unirii Isarescu pentru asa fapta de tradare nationala (in colaborare si cu forte externe si vanzatori de tara - politicieni din Romania)...si cand vad oile cretine si proaste adulandu-l pe Isarescu ma apuca greata ... habar nu au pe ce lume traiesc ei! Au fost jefuiti , vanduri si spoliati si isi iubesc ucigasii ! Halal romani idioti ! ...  

    1. Românii au înteles cine sunt dusmanii tarii! Clanul mafiot psd! Cei mai cinstiti si cei mai capabili psdisti se distanteazä de penalul dragnea si de propagandisti mincinosi ca tine! PSD VA DISPARE PESTE 2 ANI!

      eu mincinos ? :) eu cred ca matalutza trebuie sa conectezi sinapsele neuronale la un nivel mai inalt decat pana acum ...

      Da, PSD se afla in dezagregare, corect. Si cauzele sunt interne lor mai degraba decat externe lor.  

      Dar dumneata ar trebui sa sapi un pic dupa informatii sa vezi puternica conectare a politicului la BNR - in special a PSD (si partidele antecesoare - PSDR, PDSR, FSN) la Isarescu.  

      Am rugamintea sa judeci cu capul din dotare nu cu ce livreaza televiziunile, fie ca se numesc antena 3 sau realitatea tv. Nu conteaza pozitia, cand deschizi televizorul, mintea ta e o tinta , sa tii minte asta!  

      Si PSD nu e 'dusmanul' tarii. Asta denota o gandire facila si simplista. De fapt problema generala se pune in urmatorii termeni :  

      CINE VREI SA TE CALAREASCA SI SA ITI IA BANII (prin diverse canale, ... taxe, inflatie via preturi, alte cai) : interesele externe Romaniei sau grangurii si talharii de origine locala, romaneasca ? La asta se reduce totul. Sa iti readuc aminte ca si atunci cand erau forte de centru dreapta la putere si atunci spaga circula, comisionul de 10% la contractele cu statul era 'normal' si angajarile pe pile erau la ordinea zilei ?  

      Ok, demolam psd, le dam foc , ii facem gratar... si? dupa? ce punem in loc?  

      Nu intelegi ca e o profunda si dureroasa putreziciune la nivel de valori morale in fiecare individ , la nivelul actiunilor sale zilnice? Aceste fapte individuale cumulate si insumate dau tabloul social : corupti, needucati, miopi cand vine vorba de strategii de lunga durata, interesul propriu prevaland INTOTDEAUNA asupra interesului comun (gandire de scarnavie cautatoare de resturi alimentare la gunoi) si altele de genul asta...  

      Bai scafarlie, nu PSD e problema, nu ALDE e problema, sau PNL sau USL sau PLM .... Fiecare roman e problema pentru capacitatea sa de a accepta mizeria si urgia imorala in viata de zi cu zi , astfel dand forta prin acceptarea tacita fata de acte murdare.

      E nevoie de o revolutie tacita , nu cu sange si foc pe strazi, ci o revolutie silentioasa in constiinta fiecaruia roman, cu aplicabilitate imediata IN FAPTA SI IN VIZIUNEA DE ZI CU ZI!  

    Dl "om simplu" sunt de acord cu dumneata! Cei care au votat si cei care nu au votat au o vinä mare cä avem politicieni criminali!

    1. Dl "om simplu" trebuie sa fii si dumneata de acord cu mine cä psd este raul cel mai mare pt tarä! Sä incercäm,sa luptäm pt a schimba acest räu f.mare cu unul mai mic!

    Dl "om simplu" cancerul care a ajuns la metastazä si care trebuie extirpat din societatea româneascä este psd-ul! Consider cä cel mai mare pericol este ca psd va transforma tara si societatea intr-una de tip mafiot! Nu te deranjeazä?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb