Videanu se îndoieşte de independenţa lui Oprescu

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 18 iunie 2008

Primarul general în exerciţiu, Adriean Videanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu crede în capacitatea primarului ales, Sorin Oprescu, de a gestiona, ca independent, relaţia cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti. "Eu nu cred că un primar general independent poate să rezolve problemele oraşului. Atâta vreme cât structura legislativă a oraşului, Consiliul General, este eminamente politică, iar primarul general este obligat de lege să respecte hotărârile Consiliului, nu văd cum poate primarul să fie independent. Dar, mă rog, poate că este excepţia de care avem nevoie să evaluăm şi noi acest comportament al unui potenţial primar independent în relaţia cu un primar general eminamente politic", a spus Videanu. El a adăugat că niciunul dintre consilierii generali nu este independent, astfel încât "să ţină cont de dialogul independent-independent", şi că fiecare reprezentant al partidelor politice în Consiliul General are un proiect politic pentru Bucureşti şi un mandat. Edilul-şef a mai spus că primarul ales va trebui să înceapă într-o săptămână de la învestitură demararea licitaţiilor pentru parcările subterane şi să continue proiectele începute în administraţia precedentă.

"Alături de dumneavoastră, voi monitoriza şi eu, ca o obligaţie morală faţă de Bucureşti, toate angajamentele primarului general ales al Bucureştiului şi vom vedea care sunt evoluţiile în oraş şi vom putea cântări fiecare dintre noi ce a făcut unul, ce a făcut altul, care sunt beneficiile oraşului. N-au fost proiectele pe care le-am inventat eu, le-au spus specialiştii. În următorii patru ani, nu cred că, în mod raţional, nu se poate face altceva în Bucureşti decât proiectele începute de Traian Băsescu şi conturate de mine sau cele începute de mine şi care trebuie continuate de următoarea administraţie", a afirmat Adriean Videanu.

În ceea ce priveşte activitatea viitorului Consiliu General, democrat-liberalul Videanu l-a invitat pe Sorin Oprescu să colaboreze cu consilierii PD-L. "Având în vedere inclusiv majoritatea din CGMB, noi îl invităm pe primarul ales ca împreună să rezolvăm problemele cu care oraşul se confruntă. Noi nu vrem să preluăm iniţiativa, pe care ar trebui să o aibă primarul general, sub aspectul administrării executive a oraşului. Dar vrem să ne continuăm proiectele noastre şi vom face tot ce depinde de noi în Consiliul General, aş putea spune cu excepţia Pasajului Basarab, care sper că în aprilie anul viitor să fie gata. În rest, până în septembrie-octombrie acest an să se termine toate lucrările începute", a declarat primarul în exerciţiu.

Ca reacţie la afirmaţia lui Oprescu, potrivit căreia va păstra în Primăria Capitalei doar personalul competent, Videanu a sus­ţinut că edilul-şef ales nu va face demiteri în Primărie. "Am văzut care este voinţa politică a primarului general ales, de a păstra oamenii competenţi în primărie. Să vedem care sunt criteriile de evaluare, sper să fie profesioniste. Sunt funcţionari publici în primărie, nu sunt oameni politici, care să impieteze. Sunt Bogdan Drăgoi (director financiar - n.r.) şi Vladmir Sommer (fost director de cabinet - n.r.), pe care i-am adus eu. Vladimir Sommer şi-a dat demisia de acum un an, iar Bogdan Drăgoi va pleca, probabil, din Primăria Capitalei", a precizat Adriean Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb