VIDEO ANPC a amendat cu 1,4 milioane de lei operatori care deţin benzinăriile Gazprom şi Lukoil şi magazinele Berezka

G.U.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 28 februarie 2022


ANPC a amendat cu 1,4 milioane de lei operatori care deţin benzinăriile Gazprom şi Lukoil şi magazinele Berezka

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 1,4 milioane lei operatorilor economici care deţin benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka, în urma unor controale realizate astăzi, se arată într-un comunicat de presă.

"Situaţia cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toţi să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puţinele zile trecute de la declanşarea conflictului din ţara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfăşurării unor acţiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil şi a magazinelor ce comercializează produse importate din Rusia. Vom încheia acţiunea când fiecare punct de lucru va fi aşezat în ordine şi va fi sancţionat acolo unde situaţia o cere. Deja am constatat că avem de dus şi noi un război cu abaterile de la normele legale şi de bun simţ", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Comisarii ANPC au constatat nereguli şi, în toate cele 8 regiuni ale ţării, au fost aplicate, până la acest moment, 104 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1,4 milioane lei, cărora li s-au adăugat următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare totală de 58.000 lei, oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 128.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciului, pentru un număr de 35 puncte de lucru, propunerea pentru încetarea practicilor comerciale incorecte, propunere de închidere a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni, pentru 5 unităţi.

Conform ANPC, cele mai importante deficienţe depistate de echipele de control au fost comercializarea unor produse în afara datei durabilităţii minimale, deficienţe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de identificare-caracterizare ale mărfurilor sau la data durabilităţii minimale sau la preţul unitar, congelatoare de gheaţă şi de îngheţată cu aglomerări de gheaţă vizibile, rezultate din întreruperea lanţului frig, cu urme de produse scurse şi congelate. De asemenea, au fost epistate vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, mizerie şi insecte moarte, pompe de carburant cu urme vizibile de combustibil scurs atât în zona de insulă, cât şi pe pavimentul din zona de alimentare, butelii expuse la comercializare ruginite la bază, cu vopseaua scorojită.

Totodată, comisarii ANPC au depistat nerespectarea condiţiilor tehnice pentru desfacerea produselor; utilizarea unor spaţii de depozitare insalubre, cu mobilier degradat şi pardoseli neigienizate; comercializarea unor produse electronice fără certificate de garanţie; lipsa preţurilor unor produse alimentare; lipsa menţiunilor "provenit din produs congelat"; practici comerciale înşelătoare - utilizarea unor sintagme comerciale de promovare, care nu pot fi probate cu documente sau care se dovedesc a fi neadevărate comparând preţurile din magazin (exemplu "preţ special" etc.); practici comerciale înşelătoare - neconcordanţa preţului de la raft cu cel de la casa de marcat; practici comerciale înşelătoare - nerespectarea regimului legal al promoţiilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cata vigilenta pe anpc-ul asta....

    inca o dovada ca ANPC actioneaza doar la ordin,

    nici un operator economic din Romania nu este conform normelor  

    oare au testat si calibrarea pompelor de benzina (ultima data am facut plinul la Mol cu 58 de litri, dar rezervorul masini are 56 litri)  

    iar de calitatea (analiza) combustibil, anpc-ul nici de la partid nu a auzit ( astia cauta doar gandaci si rahat pe closet )

    cand a sa fie afisat la fiecare peco compozitia benzinei (? % origine petrol si ?% origine alcool agricol) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb