VIDEO: Un primar din judeţul Iaşi este bănuit că a dat 10 lei mită localnicilor

A.P.
Politică / 26 septembrie 2020



VIDEO: Un primar din judeţul Iaşi este bănuit că a dat 10 lei mită localnicilor

Liberalii ieşeni îl acuză pe primarul PSD din oraşul Podu Iloaiei că ar fi mituit alegătorii cu câte 10 lei, din dorinţa de a-i determina pe aceştia să-l voteze pentru un nou mandat, la alegerile de duminică, 27 septembrie. În sprijinul acuzaţiilor pe care reprezentanţii PNL Iaşi le formulează, aduc şi declaraţii şi imagini video. scrie g4media.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, social democratul Maricel Popa, consideră că toată prezentarea PNL e un trucaj disperat. "Liberalii umblă de la început numai cu minciuni şi trucaje disperate ca să inducă în eroare electoratul. În realitate, eu le-am făcut plângere penală şi ministrului Mediului, Costel Alexa şi Ministrului Sănătăţii,Nelu Tătaru, pentru că blochează singurul spital de terapie intensivă din judeţ", a comentat Maricel Popa.

"Imagini explicite video şi declaraţii fără dubii demonstrează cum actualul primar PSD al oraşului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE, acordă mită electorală votanţilor din localitate cu două zile înaintea alegerilor locale. Doi cetăţeni relatează cum au primit mită electorală de la actualul primar cu scopul de a-l alege în scrutinul din 27 septembrie", au transmis reprezentanţii PNL.

Imaginile transmise de reprezentanţii PNL ar fi fost filmate în dimineaţa de sâmbătă, în localitatea Podu Iloaiei din judeţul Iaşi. Conform liberalilor ieşeni, în ultimul clip de mai jors apare chiar primarul Constantin Gabi-ISTRATE, care împarte mită unor cetăţeni pe o stradă din localitate, notează g4media.

"Se poate observa cum primarul foloseşte în această operaţiune penală inclusiv autoturismul din dotarea primăriei Marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI", spun reprezentanţii PNL.

PNL Iaş mai arată că incidentul a fost reclamat Poliţiei, acuzându-l pe primar de coruperea alegătorilor, abuz în serviciu şi utilizarea resurselor publice în interes personal.

"Urmează să depunem inclusiv o plângere penală, dar şi sesizare atât la Biroul Electoral Municipal, la Autoritatea Electorală Permanentă", au precizat reprezentanţii PNL Iaşi.

"Aceste imagini video sunt edificatoare pentru metodele PSD pe care le foloseşte de 30 de ani la toate scrutinurile electorale. Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate ţinută în subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investiţii, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima sută de metri, un poligon pentru a cumpăra alegătorii. Faptul că oamenii au acceptat să dea aceste declaraţii, denunţuri fără echivoc, demonstrează că nicio metodă de corupere nu mai poate învinge furia oamenilor faţă de acest partid retrograd. Solicităm organelor de anchetă să aplice legea urgent şi să intervină la Podu Iloaiei pentru a opri această operaţiune de mită electorală. Solicităm PSD să denunţe public aceste fapte. În caz contrar, se poate considera că există un modus operandi pus în practică la nivel naţional şi coordonat din sediile PSD judeţene", a declarat Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi.

În replică, liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, spune că primrul din Podu Iloaiei nu avea cum să se coboare la aşa ceva şi afirmă că liberalii sunt disperaţi, folosindu-se de trucaje. "Eu nu cunosc şi nu cred că primarul a făcut aşa ceva. 10 lei? Sunt nişte mincini marca PNL, o făcătură de doi bani, un trucaj. Pe primarul din Podu Iloaiei îl reprezintă faptele. În ultimul mandat a făcut lucrări importante, a asfaltat tot oraşul , a modernizat şcoli, a introdus apa, conchide g4media.

1pe76Zq92IA

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va dau seama cat de mare e foamea in tara asta daca un vot se vinde pe 2 euro...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb