Virgil Popescu, mărul discordiei între PSD şi PNL

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2022

Numele lui Virgil Popescu a fost vehiculat în ultima perioadă că ar apărea pe o listă cu miniştri care ar urma să fie remaniaţi în această toamnă.

Numele lui Virgil Popescu a fost vehiculat în ultima perioadă că ar apărea pe o listă cu miniştri care ar urma să fie remaniaţi în această toamnă.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, reprezintă piatra de încercare a coaliţiei de guvernare PSD- PNL- UDMR, deoarece importanţi lideri ai social-democraţilor consideră că acesta este vinovat pentru haosul actual din piaţa de energie din ţara noastră.

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că Virgil Popescu ar fi trebuit remaniat din funcţia de ministru al Energiei.

"O mare parte din haosul de azi i se datorează", a spus fostul premier Mihai Tudose. Întrebat dacă ministrul trebuia remaniat, el a răspuns:

"Se impunea. El a avut o strategie. Eu nu contest că fiecare are strategia lui, dar rezultatele nu sunt cele scontate".

"Dacă eu trebuie să fac ceva şi nu fac, iar dacă nu fac ceva, iau din altă parte şi spun că ce am luat din altă parte nu e bun, de ce nu am făcut eu? De ce nu a făcut el, că el e şef de filă? Pe Energie, Ministerul Energiei e şef de filă. Nu poate să spună acum să a primit de nu ştiu unde... Îi trebuia un vinovat. Uitaţi-vă la competenţe. Nu poate să vină ANRE să reglementeze el piaţa de nebun", a continuat Mihai Tudose.

Întrebat dacă Virgil Popescu e singurul vinovat care a uitat să supraimpoziteze traderii, social-democratul a spus: "El e de vină, el îşi asumă chestia asta, iertaţi-mă. Dar cine aţi vrea să fie de vină, dumneavoastră şi cu mine?!".

În replică, deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat că evaluarea activităţii miniştrilor o face premierul.

"Nu există probleme în coaliţia de guvernare. Ne-am obişnuit deja cu solicitarea domnului Tudose. Nu e prima oară când o face. Repetăm, ca de fiecare dată, faptul că evaluarea activitatea miniştrilor o face premierul. E un proces continuu. Activitatea lui Virgil Popescu de la Energie e cu siguranţă evaluată. Haideţi să aşteptăm poziţia şi punctul de vedere al prim-ministrului în ceea ce priveşte evaluarea tuturor miniştrilor. Este atributul premierului. Dacă va exista această posibilitate de remaniere, dacă va fi cazul, când va fi cazul va fi prezentată atât în coaliţie, pentru că e nevoie de un acord public al tuturor partidelor", a declarat Ionuţ Stroe.

Amintim că recent, întrebat dacă îi este teamă că va fi remaniat, ministrul Virgil Popescu a răspuns:

"Este prea mult să faceţi speculaţiile acestea. Cine vine ministru, cine vine într-o funcţie, se gândeşte că nu e pe viaţă acolo. Nu mi-este teamă decât de Dumnezeu. Eu îmi fac treaba, pentru că avem o iarnă complicată şi trebuie să treacă ţara şi oamenii prin această iarnă complicată. Îmi voi face treaba în continuare".

Numele lui Virgil Popescu a fost vehiculat în ultima perioadă că ar apărea pe o listă cu miniştri care ar urma să fie remaniaţi în această toamnă. Pe lista respectivă ar mai figura Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale şi Eduard Novak, ministrul Sportului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E absolut logic sa i transfere acestui ministru toate ratarile PSD din trecut , care partial reverbereaza acum ,in cel mai rau moment posibil in economie . Dar hai sa privim concret actiunile ,pt ca orice ministru ar fi fost acum la Energie ar fi fost tap ispasitor pt PSD !

    1 PSD a pierdut Petrom pt ca a vandut 51% la OMV (corect) si nu a participat la majorarea de capital ( catastrofic ! ) D nul Popescu a reusit sa majoreze capitalul Petrom cu terenurile statului ,majorand participarea statului ,in acesti 2 ani trecuti ! 

    2 PSD a facut acel contract cu EXXON pt Neptun Deep ,fara sa progreseze ulterior cu explorare exploatare (care ar fi adus bani acum !) Ministrul V Popescu a rascumparat acea participatie prin Romgaz ,ca macar de acum incolo statul sa scoata ceva din Neptun Deep Marea Neagra ! E o plata mare ,dar e o sechela din trecut (macar ca pina ce face Romania ceva acolo ,Turcia va fi pompat jumatate din acea resursa !). 

    3 Care partid a acceptat sa inchida centrale electrice si a inchis mine de carbune ? 

    4 Cat a fost PSD ul la volan ,a facut ceva pentru a exploata zacamantul de la Caragele ? 

    5 PSD era singur la guvernare cand a dat Petromidia lui Patriciu si i a semnat obligatiunile de 600 mil de dolari (numai partial recuperate ) . Si Petromidia a fost vanduta cu marja mare catre o companie de stat kazaca ,si nu poate statul nici sa majoreze cu terenurile capitalul social la Petromidia . 

    6 PSD are pe constiinta si rafinaria RAFO ( cu numele de trista pomenire Tender in fruntea listei ).

    La momentul acesta ,toate deciziile enumerate mai sus rabufnesc exploziv in mandatul domnului Popescu si al acestui premier ,dar nu sunt opera lor . Domnul Tudose sa astepte inca o jumatate de an ,si sa vedem alte decizii de magnitudinea celor enumerate mai sus ,macar ca nu cred ca vor mai ajunge in presa . 

    Tudose s-a smecherit la Bruxelles , si vine de acolo cu un sac de minciuni , ne spune ca Virgil Popescu este vinovat dar PSD cand a fost motiune de cenzura impotriva lui Popescu , s-a opus . prea ne crezi idioti , bai ,Tudose ! jucati teatru si mimati o rivalitate intre PSD si PNL , dar v-ati impartit ministerele ca sa puteti da vina unul pe altul si in realitate , aveti acelasi scop , sa-i saraciti pe oameni asa cum vor stapanii vostri straini . daca voiati , il schimati de o suta de ori pe Popescu , dar numai sa dati din gura stiti . il vreti tap ispasitor pe Popescu , ca sa nu va acuze lumea pe voi din spatele lui de sabotare si tradare de tara ? NU MAI TINE PROSTEALA TUDOSE SI PSD !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb