VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ECONOMIEI:  "Am cerut comisarului pe concurenţă acordarea unui sprijin pentru CNU, CEO şi CEH"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 februarie 2020

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a cerut, ieri, comisarului pe concurenţă Vestager Margrethe, sprijin şi suport pentru Compania Naţională a Uraniului şi pentru complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara.

Ministrul de resort a scris pe pagina sa de Facebook: "Vizita de la Bruxelles de astăzi (n.r. ieri) este foarte importantă. De dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna Vestager Margrethe - Vicepreşedinte Executiv şi Comisar de concurenţă. Am cerut sprijin si suport pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO. Perspectivele sunt foarte bune şi vreau să le mulţumesc partenerilor europeni pentru suportul acordat şi pentru susţinerea viitoare. Pe agenda discuţiilor am abordat teme cu privire la fondul pentru tranziţia justă şi respectarea regulilor de concurenţă; găsirea unor soluţii comune pentru asigurarea securităţii aprovizionării cu energie, asigurând totodată tranziţia către o economie ecologică. Digitalul a fost, totodată, pe ordinea de zi".

Acesta s-a întâlnit şi cu comisarul european pentru energie Kadri Simson. După discuţiile cu acesta, a precizat, conform news.ro: "Tot în cadrul vizitei de la Bruxelles am avut o primă întrevedere cu comisarul european pentru energie Kadri Simson. Am discutat despre implicaţiile Pactului Ecologic European şi despre modalităţile şi opţiunile optime pentru procesul de tranziţie energetică. De asemenea, am discutat şi despre Planul Naţional Integrat Energie - Schimbări Climatice şi modul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene în acest sens".

Guvernul României a anunţat, săptămâna trecută, că a aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care Complexul Energetic Oltenia (CEO) primeşte 1,2 miliarde de lei pentru achiziţionarea certificatelor de CO2 pe anul 2019, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb