VIRGIL POPESCU, VICEPREŞEDINTE AL COMISIEI PENTRU SERVICII ŞI INDUSTRII: "Ministrul Energiei îşi bate joc de români!"

I.S.
Politică #Energie / 11 septembrie 2018

Ministrul Energiei, Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Energiei, Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Într-o declaraţie de presă făcută astăzi, Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Servicii şi Industrii a Camerei Deputaţilor a afirmat că "tacticile de tergiversare ale ministrului Energiei ne arată că îşi bate joc de români. Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice şi a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea distribuţiei de gaze naturale către populaţie. HG-ul nu a fost nici măcar iniţiat, ce să mai vorbim de adoptat"

Virgil Popescu a mai arătat: "Am fost sunat de primari din diferite colţuri ale ţării, care doresc să îşi introducă gazele naturale în comună şi care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine.

Însă iată că Ministerul Energiei blochează în continuare acest demers legitim al primarilor de a asigura încălzirea populaţiei şi se face că lucrează. Din 2012 până acum Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale şi stau şi mă întreb pentru cine lucrează ministerul Energiei?! Pentru români nu cred! Poate pentru anumite grupuri de interese care doresc blocarea extinderii distribuţiilor de gaze naturale.

Vorbind despre iniţiativa legii pentru concesionarea distribuirii de gaze naturale, vicepreşedintele Comisiei amintite sesiza: "Este o lege la care noi, liberalii, am lucrat foarte mult, în care am reuşit să mutăm concensionarea distribuţiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unităţile administrativ teritoriale".

Legea a fost aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern.

"Domnule Ministru Anton - Anton, cât mai trebuie să aşteptăm pentru a iniţia această Hotărâre de Guvern, ţinând cont că trebuie să stea şi în dezbatere publică, pe site-ul ministerului?

Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, cetăţenii trebuie să ştie că voi sunteţi persoanele care îl giraţi pe acest ministru, care îşi bate joc de români şi voi nu faceţi nimic să îl opriţi!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb