Virgil-Traian Roman: Hirschmann Automotive are planuri stabile în România

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 3 iulie 2012

Virgil-Traian Roman: Hirschmann Automotive are planuri stabile în România

Directorul general al Hirschmann România, Virgil-Traian Roman, a declarat ieri că nu există niciun plan pe termen scurt, mediu sau lung de închidere a acestei firme, membră a Grupului Hirschmann Automotive din Austria, că societatea are planuri stabile pentru ţara noastră şi că exis­tă un plan de reprofilare a activităţii inclusiv din România.

Domnia sa a precizat: "Hirschmann Automotive are planuri stabile în România. Nu există niciun plan pe termen scurt, mediu sau lung de închidere a acestei firme (...) Nu se pune problema închiderii fabricii din România şi mutării aces­teia în altă parte. E doar o mişcare strategică de repoziţionare a proceselor în cadrul grupului. Hirschmann este o companie de nişă, îşi cunoaşte locul pe piaţă, mă refer la faptul că noi realizăm produse care sunt în gama de medium şi high-end pentru automobile şi sunt puţini producători care le realizează şi atunci noi furnizăm componente pentru marii producători de cablaje. Având în vedere că suntem furnizori de rang doi, adică nu suntem în contact direct cu producătorii de maşini, ne dă posibilitatea să avem o vizibilitate sau să vedem din timp o eventuală undă de şoc a industriei şi să putem reacţiona. Practic vom trece de la o producţie manufacturieră la o producţie mai automatizată, dar în principiu se schimbă doar profilul produselor. Dacă până acum utilizam foarte multe fire, de acum în acolo vom folosi foarte multe cabluri, adică multifilare şi o să presupună şi multe maşini de injectat".

Managerul general al Hirschmann România a precizat că, după anul 2010, Grupul Hirschmann şi-a diversificat activitatea şi a intrat pe piaţa de conectică pentru produse fotovoltaice, ceea ce duce la diversificarea gamei de produse si atragere de proiecte noi.

"În fabrica din Austria se vor dezvolta procese automate pentru produse speciale, cea din Cehia se va transforma într-o fabrică care va avea procese de injectare semiautomate de capacitate mare, România va prelua produsele care până acum se realizau în Cehia - asta înseamnă zona de cablaje de tren de rulare - urmând ca la noua fabrică din Maroc să se transfere procesele manuale (din România -n.r.). Pe lângă asta, în fabrica din România avem deja procesele care integrează senzori în interiorul cablajelor. Asta înseamnă că toată această perioadă de transferuri o să creeze o fluctuaţie de personal. Fluctuaţia de personal, dacă ar fi să ne raportăm strict la situaţia de astăzi şi nu la procesele care sunt programate să vină, ar fi undeva la 15-20%, dar pe o perioadă de aproape doi ani de zile. Calculele sunt făcute la situaţia actuală, nu includ şi proiectele viitoare, ceea ce ar presupune o rată mult mai mică. Încă din primele calcule pe care le-am făcut se pare că numărul de oameni este mai mic decât cel previzionat în prima fază", a arătat Virgil-Traian Roman, citat de Agerpres.

Directorul general al Hirschmann România a arătat că evită să pronunţe cuvântul "disponibilizare" din rândul personalului, întrucât firma se va axa pe partea de recalificare şi va încerca să reintegreze şi să îşi selecteze specialiştii din rândul angajaţilor proprii.

"Faptul că o să ne vină procese noi nu înseamnă că ne vom schimba angajaţii. Angajaţii pe care îi avem acum i-am instruit, am investit în pregătirea lor timp de patru ani şi am reuşit să creăm un spirit al fabricii. Ne vom păstra capacitatea şi valorile în cadrul fabricii (...) Angajaţii provin din oraşele Luduş, Târgu Mureş, Târnăveni plus satele din zonă şi li se asigură transport gratuit, iar aceştia nu resimt aceste costuri", a precizat Virgil Traian Roman.

Potrivit directorului general, Hirschmann a investit în fabrica din Parcul Industrial Mureş în jur de 10,5 milioane de euro, în ultimii patru ani, dintre care 4 milioane de euro doar în acest an, iar zvonurile cu privire la o eventuală mutare a societăţii în altă ţară au apărut ca urmare a intenţiei grupului austriac de a deschide a patra fabrică, în Maroc.

Domnul Virgil Traian Roman a menţionat: "Cu fiecare extindere practic ne-am mărit capacitatea cu 30% faţă de cea existentă, în momentul de faţă pe lângă capacitatea de producţie am mărit şi partea de magazii, pregătindu-ne pentru noile produse şi procese care o să vină. În momentul de faţă avem 1.245 de angajaţi, din care în jur de 1.100 în partea de producţie. Noi am trecut anii de criză, 2008-2009, fără să facem concedieri, bazându-ne pe date economice, persoanele cu care am întrerupt colaborarea au plecat din motive personale sau disciplinare, nu au existat concedieri din motive economice. Am decis atunci să păs­trăm efectivul de oameni şi să inves­tim în instruirea lor. Au fost situaţii în care chiar în situaţie de criză am angajat, datorită faptului că în Vest prima reacţie a crizei economie a fost transferarea multor procese către Est. Noi oricum eram într-un proces de dezvoltare şi de transfer şi în felul acesta chiar am avut nevoie de oameni, am fost într-o situaţie plăcută de a angaja oameni".

Hirschmann România funcţionea­ză din anul 2007 în parcul Industrial Mureş, lângă Târgu Mureş, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 33 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in poza apare sediul Hirschmann Car Communication si nu Hirschmann Automotive din Targu Mures

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb