VIZITA LUI ZGONEA ÎN MALTA România a semnat un memorandum pentru colaborare pe problematica refugiaţilor

Alexandru Costea
Politică / 4 mai 2015

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a efectuat în perioada 29 aprilie - 1 mai, împreună cu o delegaţie parlamentară, o vizită oficială în Republica Malta, la invitaţia preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Angelo Farrugia, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta în 2013, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

În cadrul întrevederii cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor s-a convenit încheierea unui Memorandum de Înţelegere între legislativele celor două ţări care va cuprinde atât aspecte de colaborare bilaterală, cât şi de cooperare la nivel european.

Valeriu Zgonea a declarat: "Parteneriatul de cooperare între ţările noastre se va concentra pe proiecte din domeniul securităţii la Marea Mediterană în ceea ce priveşte problematica refugiaţilor, precum şi al educaţiei, turismului, reformei legislative şi absorbţiei de fonduri europene. De asemenea, am încredere că viitorul Memorandum de Înţelegere dintre ţările noastre va fi un furnizor activ de expertiză pentru pregătirea procesului de aderare la Uniunea Europeană a statelor din Balcani".

În cadrul vizitei oficiale, preşedintele Camerei Deputaţilor a avut convorbiri oficiale şi cu preşedintele Republicii Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, precum şi cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella. De asemenenea, Valeriu Zgonea a avut convorbiri cu membrii Comisiei de afaceri externe şi europene din Camera Reprezentanţilor şi s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Malta.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat susţinerea României în ceea ce priveşte propunerile Maltei în domeniul întăririi cadrului juridic în sectorul migraţiei exprimate cu ocazia ultimei Conferinţe a Preşedinţilor de Parlamente, care a avut loc în luna aprilie la Roma.

În cadrul discuţiilor purtate cu preşedintele Republicii Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat sprijinul consistent pe care ţara sa l-a oferit României pentru aderarea la Uniunea Europeană şi, totodată, în ceea ce înseamnă suportul pe tema aderării la spaţiul Schengen.

"Îmi doresc să beneficiem de aceeaşi susţinere a Maltei şi în efortul nostru de integrare cât mai rapidă în spaţiul Schengen, dar şi pentru promovarea necesităţii integrării europene a statelor din Balcani şi a celor din vecinătatea estică a Uniunii Europene", a subliniat Valeriu Zgonea.

De asemenea, în dialogul purtat cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat gratitudinea pentru decizia guvernului maltez privind ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru muncitorii români.

De asemenea, un alt subiect important l-a constituit preluarea de către Malta, în viitorul apropiat, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Experienţa malteză va aduce României un valoros transfer de expertiză în pregătirea preluării de către ţara noastră a acestei poziţii, în 2019", a punctat Valeriu Zgonea.

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Republica Malta, preşedintele Camerei Deputaţilor a fost însoţit de o delegaţie parlamentară din care au făcut parte deputaţii Mihai Deaconu (Grupul parlamentar Democrat şi Popular) şi Vasile Gliga (Grup PSD), precum şi senatoarea Rozalia Biro (Grup UDMR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb