VLAD PUFU, PREŞEDINTELE PNL BUZĂU:  "Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău"

F.D.
Politică / 27 noiembrie 2022

"Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău"

Preşedintele PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, susţine înfiinţarea unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău, considerând că este" singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare", potrivit News.ro.

El menţionează că există spaţiu şi finanţare pentru echipamente, dar mai este nevoie "doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri". Problema va fi discutată, luni, la o dezbatere organizată la Buzău de Colegiul Medicilor.

"Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău. Voi aborda mâine această problemă la întâlnirea cu medicii buzoieni şi autorităţile din sănătatea judeţeană, pe care o va avea delegaţia condusă de prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Este singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare printr-un serviciu permanent şi, în consecinţă, asta înseamnă că şi Spitalul Judeţean va deveni mai atractiv pentru medici, rezolvându-se cât se poate criza acestei resurse profesionale", a scris Vlad Pufu, pe Facebook.

El a afirmat că luni va avea loc "cea mai importantă dezbatere a ultimilor ani din sănătatea buzoiană".

"Avem locaţia, avem finanţarea pentru echipamente, logistica, mai este nevoie doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri. Mi-aş dori ca luni, 28 noiembrie, la ora 10.30, în sala mare a Consiliului Judeţean să fie prezenţi cât mai mulţi medici şi mai ales medici de familie. Este cea mai mare oportunitate de a spune franc ce lipseşte sistemului, unde se pot îndrepta lucrurile. Mâine se vor spune multe adevăruri, pe care promit să le preiau şi să reuşim să le integrăm într-o strategie de abordare a sănătăţii buzoiene. Ulterior, şi în cea naţională", a subliniat Pufu.

Potrivit Colegiului Medicilor, dezbaterea de la Buzău are loc în continuarea celor organizate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară şi se va axa pe problematica resursei umane în sistemul medical din judeţul Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb