Volatilitatea de pe pieţele străine a impulsionat tranzacţiile la Sibex

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2014

Tranzacţiile de la Sibex au fost impulsionate, săptămâna trecută, de evoluţiile de pe pieţele străine, fiind înregistrat un volum record pentru acest an.

"Săptămâna 13-17 octombrie 2014 a fost caracterizată de o volatilitate ridicată, în concordanţă cu pieţele externe", ne-au spus reprezentanţii Sibex, adăugând: "Pe fondul acestor oscilaţii de preţ, investitorii au profitat din plin şi şi-au pus în practică strategiile. Astfel, pe piaţa Sibex, volumul săptămânal al tranzacţiilor a fost de 18.515 contracte, fiind astfel cea mai bună săptamana a anului 2014".

În data de 16 octombrie 2014, volumele tranzacţionate pe piaţa reglementată de instrumente financiare derivate administrată de Sibex au înregistrat un nou record faţă de volumele tranzacţionate în ultimii doi ani. "S-au încheiat 7.138 contracte, cu o valoare noţională aferentă acestor tranzacţii de 110 milioane lei", au punctat reprezentanţii bursei sibiene.

Pentru comparaţie, săptămâna trecută, Helex a înregistrat un volum al tranzacţiilor cu derivate de 553.007 contracte, în timp ce la Bursa din Varşovia schimburile au însumat 208.812 contracte derivate.

La începutul lunii februarie, Bursa din Sibiu şi grupul care controlează Bursa din Atena (Athex) au semnat un act de cooperare, prin care bursa autohtonă accesează şi serviciile de contraparte centrală ale grecilor, parteneriat care urmează să fie implementat în acest an, după cum au anunţat recent reprezentanţii celor două instituţii.

"Athens Exchange are în prezent 104 participanţi la pieţele de acţiuni, ETF, obligaţiuni şi warrant-uri şi 40 participanţi la piaţa instrumentelor financiare derivate", ne-au spus reprezentanţii Sibex, adăugând: "Proiectul de cooperare între instituţiile bursiere a fost implementat de Athens Exchange Group pentru prima data în 2006, în contextul parteneriatului cu Bursa din Cipru (Cyprus Stock Exchange).

Principale avantaje sunt: utlizarea motorului de tranzacţionare OASIS (Multi Exchange Trading Engine), care permite accesul şi vizibilitatea globală a pieţelor şi produselor instituţiilor partenere, utilizarea unei singure platforme de tranzacţionare pentru operaţiunile post tranzactionare şi a unei singure Case de Compensaţie.

Prin stabilirea acestui parteneriat cu Athens Exchange Group, ne extindem prezenţa în regiune şi facilităm suplimentarea gamei de produse la care vor avea acces participanţii de pe piaţa autohtonă de capital. Astfel, cele două burse susţin ideea accesului cât mai facil al participanţilor unei burse la piaţa şi produsele celeilalte, bazându-se pe un schimb reciproc de informaţii şi expertiză, înlesnind astfel şi accesul investitorilor greci la pieţele şi produsele din România. Folosind o infrastructură comună pentru a accesa diverse pieţe, participanţii au costuri operaţionale mai reduse, realizând economii de scară, în timp ce societăţile listate la Sibex, atât în cadrul pieţei reglementate la vedere cât şi în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare, vor beneficia de mult mai multă vizibilitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb